Lebedele de pe Jiu au prezentat noua generație de bobocei (FOTO)

Târgujienii pot admira din nou lebedele de pe Jiu în zona Insuliţei, acolo unde acestea apar an de an cu noi generaţii de bobocei. Anul acesta lebedele s-au grăbit şi au deja şase pui.

Celebrele lebede care își fac apariția an de an pe Insuliţa de pe Jiu au şi anul acesta bobocei şi deja i-au prezentat curioşilor pe cei şase micuţi care speră să aibă mai mult noroc și să ajungă la maturitate. Familia de lebede este prezentă de zece ani la Târgu Jiu, în zona Insuliței şi a lacului de acumulare, aceasta fiind monitorizată de Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj, cel care a anunţat şi anul acesta că lebedele au deja boboci. „Suntem norocoşi! Familia de lebede, aflată de peste 10 ani pe lacul de acumulare din Târgu Jiu are 6 puişori! Sper să fie un an mai norocos pentru ele şi noi să ne bucurăm de înotul delicat şi frumuseţea acestor păsări!”, a scris acesta pe pagina de facebook, unde a prezentat şi fotografii ale familiei de lebede. Totodată i-a rugat pe cetăţenii municipiului să evite hrănirea lebedelor în perioada aceasta, în care au parte de hrană naturală, explicând că, prin oferirea de hrană lebedelor, li se diminuează instinctele native de a-şi procura singure hrana.

Anul trecut familia de lebede a trecut printr-o dramă după ce o viitură de pe Jiu a distrus mediul liniștit în care trăiau cu puii, ajunşi aprope de maturitate, şi i-a ucis în barajul lacului de acumulare.

 Foto Florin Radulea
 

Galerie foto





Vizualizări: 3,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: