Propunere: Reducere de taxe pentru firmele care dau vouchere de vacanță

Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK), consideră că şi angajaţilor din mediul privat ar trebui să li se ofere vouchere de vacanţă, iar costul lor să fie dedus din impozitul pe care compania îl plăteşte către stat.  

„E adevărat că firmele private pot să acorde vouchere de vacanţă, diferenţa este că firmele acordă din bugetul propriu, în timp ce statul acordă din banii contribuabililor. Este o diferenţă semnificativă. Suntem de părere că ar trebui să nu existe discriminare, şi nu este singura discriminare cu ce se întâmplă la stat şi cu ce se întâmplă la privat. Aceste vouchere de la privat ar trebui să fie un credit fiscal, iar din impozitul pe care compania îl plăteşte către stat ar trebui să fie deduse aceste vouchere de vacanţă la privat. Dacă vă aduceţi aminte acum cinci luni ministrul Economiei a spus că se va introduce această măsură ca să nu mai existe discriminare între stat şi privat”, a declarat Anastasiu, conform Adevărul.

Reprezentanţii industriei turistice din România solicită autorităţilor o serie de măsuri de sprijin pentru sector, de la vouchere pentru a merge la restaurant până la suspendarea taxei pe terase sau plata taxelor din acest an în 2021.

Preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile, recomandă companiilor private să acorde tichete de vacanţă la fel cum se întâmplă in sectorul public, în condiţiile în care sarcina fiscală este mult mai mică decât cea în cazul acordării unei prime de vacanţă în numerar.  

Vizualizări: 582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: