Cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

La nivel național au fost înregistrate 145 de noi cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore, a anunțat sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică. La ATI, în acest moment, sunt internați 196 de pacienți.

În dreptul județului Gorj sunt trecute 113 cazuri, cu zece mai multe față de ziua precedentă. Cazurile noi sunt în general cele depistate la lucrătorii de pe un șantier din Turcinești, care a fost închis vineri de Direcția de Sănătate Publică Gorj. Acolo au fost depistate 14 cazuri, dar patru lucrători au domiciliul în alte județe. Mai mult, patru dintre muncitori sunt vietnamezi.

„În data de 23 mai 2020 situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 113 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 56 persoane vindecate și externate; 46 persoane internate în spitale din județul Gorj, 4 persoane internate în spitale din județele de domiciliu și 7 persoane decedate”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Gorj.

În carantină mai sunt doar 121 de persoane în Gorj, iar în autoizolare la domiciliu 1.514 persoane.

Până astăzi, 23 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.857 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.187 au fost declarate vindecate și externate.

Au fost înregistrate în total 1170 de decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus.

Vizualizări: 4,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: