Propunerea Ministerului Justiţiei pentru Parchetul General

Ministrul Justiţiei a transmis, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba.

Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a fost propus de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nominalizarea fiind trimisă vineri Consiliului Superior al Magistraturii.

"În cadrul dialogului cu ministrul Justiţiei, domnul procuror Augustin Lazăr a demonstrat că are viziunea managerială, determinarea şi autoritatea necesară pentru reformarea şi consolidarea Ministerului Public”, se arată în comunicatul ministerului Justiţiei.

Augustin Lazăr are o vechime în funcţia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcţii de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat şi instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmărirea şi repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară cooperarea judiciară internaţională, transmite ministerul.

Mediafax

Vizualizări: 658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: