Ghiță, salvat de deputați. În sală a fost și Ponta!

Deputatul Sebastian Ghiță a fost salvat de celulă, colegii deputați votând atât împotriva reținerii cât și a arestării. Comisia Justidică aprobase anterior reținerea, nu și arestarea. După votul din Parlament, Ghiță a declarat că: “Nu m-am născut să fur, ci să creez”. În același dosar este menționat și numele lui Victor Ponta. În sala de plen, la votul pentru Ghiță, a fost prezent și Victor Ponta, deputat de Gorj, care a fost de foarte puține ori la Parlament. 

La ieșire din sală, Sebastian Ghiță a mai spus că soția președintelui Klaus Iohannis va avea un dosar penal și șeful statul va fi obligat să-și dea demisia.

Reamintim că procurorul Liviu Tudose, arestat în dosarul lui Ghiţă, a declarat în Camera de Consiliu de la instanţa supremă, că acesta a venit de mai multe ori la el acasă, neinvitat.  „Nu mi se părea firesc să fiu vizitat de Ghiţă Sebastian care era cercetat şi i-am spus-o şi lui, dar arăt că aceste vizite erau inopinate, mă trezeam cu el la poartă şi mă vedeam pus în situaţia de a face scandal să îl dau afară şi chiar l-am dat de vreo trei ori”, le-a spus procurorul Liviu Tudose judecătorilor instanţei supreme, când magistraţii au dispus arestarea lui şi a altor trei persoane. „Ultima dată Ghiţă Sebastian a venit tot aşa, pe neaşteptate , la câteva zile după ce DNA Ploieşti instituise măsura controlului judiciar asupra lui şi atunci ne-am certat foarte tare şi efectiv l-am dat afară din casă”, a mai spus Liviu Tudose. 

Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: