Protecţia Copilului Gorj îşi cumpără ambulanţă şi microbuz

Achiziţii serioase în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Instituţia aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj doreşte achiziţionarea unui microbuz şi a unei ambulanţe de tip A1.

Necesitatea unei ambulanţe este justificată de directorul general adjunct al DGASPC Gorj prin faptul că sunt foarte multe deplasări ale persoanelor instituţionalizate la clinici din toată ţara. Numai anul trecut au fost peste o mie de deplasări la spitale. „Avem nevoie de ambulanţă pentru că tot timpul trebuie să ducem bolnavii din centre la spital, şi la Bucureşti, şi la Timişoara. Este vorba despre bolnavi din cadrul centrelor de îngrijire şi asistenţă. Până acum, de cele mai multe ori, chemam Salvarea sau îi duceam cu maşinile noastre”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Suma alocată de instituţie pentru o ambulanţă de tip A1, dotată cu oxigen, este de 137 mii lei.

Îşi mai iau un microbuz

Cea de-a doua achiziţie pe care o va face DGASPC Gorj face referire la un microbuz. În ultima excursie, instituţia s-a văzut nevoită să închirieze un autocar pentru a transporta copiii. „Mai avem trei microbuze, dar am considerat că mai avem nevoie de încă un microbuz. Am dus acum copiii la Praid şi a trebuit să închiriem nişte autocare, am dus 60 de copii. Cu microbuzele noastre am fi putut să-i ducem pe rând. Pentru microbuz, suma alocată este 210 mii lei”, a precizat Laurenţiu Diaconescu, adjunctul DGASPC Gorj. 

Vizualizări: 401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: