Târgu Jiu: A înverzit betonul amprentat!

S-a ales praful de betonul amprentat din centrul municipiului Târgu Jiu! După trei ani de la recepția lucrării, betonul arată ca după bombardament. În toate zonele s-au format gropi, iar prin rosturile de dilatație a început să crească iarbă. Și asta în condițiile în care centrul civic era deja plin de cârpeli de toate culorile și de toate formele. Mai mult decât atât, suprafețe întinse de beton amprentat au rămas necurățate în urma lucrărilor de reabilitare a blocurilor din zona centrală a municipiului Târgu Jiu.

Circa 13 milioane de lei a investit municipalitatea din Târgu Jiu, în 2008, în betonarea centrului civic. La nouă ani de la demararea investiției, centrul civic arată dezastruos, în fiecare an fiind făcute cârpeli, deşi ni se spunea răspicat că acest beton este „cea mai ieftină şi rezistentă soluţie”.

Cârpeli pe bani publici

Până în 2014, aceste reparații au fost realizate de Polaris M.Holding, societatea care a realizat lucrările de betonare, în baza garanției de bună execuție. Apoi, municipalitatea a încredinţat aceste lucrări celor de la Edilitara, firma Consiliului Local. În prezent, o mulțime de spărturi s-au format în beton, iar cei care tranzitează zona centrală le întâlnesc la fiecare pas. Betonul, și așa cârpit, a fost tăiat pentru a fi formate rosturi de dilatație, fiind realizate o mulțime de astfel de șănţuleţe. În ultima vreme a început să crească și iarba, și nu în puține locuri. Gropile care s-au format în beton au devenit sursă de apă pentru păsările cerului, atunci când plouă. Să nu mai punem la socoteală mizeria lăsată în urmă de constructorii care au realizat anveloparea blocurilor din zona centrală. Pe lângă blocuri au rămas suprafețe întinse de beton amprentat spoite cu vopsea.

Bani pentru „mici reparaţii”

Municipalitatea spune că a prins bani în bugetul pe acest an pentru reabilitarea betonului din centrul orașului. „Știu că la aprobarea bugetului pentru anul 2017 au fost prevăzute anumite sume pentru mici reparații care se fac în acea zonă și pentru acele straturi de lac care se dau pe acest beton amprentat. Voi avea o discuție cu factorii responsabili din cadrul primăriei și voi face în așa fel să arate în condiții cât de cât decente”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Directorii din primărie spun că până acum nu a fost contractată o firmă care să facă aceste reparații, deşi bugetul a fost aprobat în luna martie. „Lucrarea a ieșit din garanție. O să luăm măsuri, în sensul că o să trecem la reparații acolo unde este cazul. Probabil într-o săptămână, două. O să trimit o echipă, să treacă la curățit acolo (n.red. murdăria din zona blocurilor). Astea o să le facem noi, printr-un caiet de sarcini, adică partea de curățenie, iar cea de reparații o să o scoatem la licitație. Acum nu avem o firmă contractată, de asta pregătim acum, ca în două săptămâni să trecem la remedieri”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: