Situaţie cumplită la Tismana. Oamenii rabdă de sete din cauza unei piese metalice

Oraşul Tismana rabdă de sete de mai bine de o săptămână şi asta pentru că Ministerul Energiei tratează cu superficialitate o chestiune de viaţă şi de moarte. Nici Instituţia Prefectului Gorj nu s-a dat peste cap să le rezolve oamenilor problema cu apa, atât că ISU Gorj a intervenit în repetate rânduri şi le-a dus apă de uz gospodăresc. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în mai puţin de două zile, toată zona Tismana-Godineşti-Mătăsari rămâne fără apă la robinet.

Sute de familii din Tismana rabdă de sete pentru că Hidroelectrica face lucrări la galeriile de la Vâja, locul de unde provine 90% din apa care ajunge în oraşul Tismana. Primarul Marian Slivilescu spune că problema trebuia remediată în maximum trei zile, numai că o piesă metalică le-a dat peste cap planurile. „Piesa care trebuie făcută la Grimex nu se apucă nimeni de ea că nu sunt siguri că plăteşte Hidroserv. Hidroserv este în insolvenţă, sunt greutăţi mari. Este vorba de o piesă metalică, un capac de 3,60 metri în diametru, gros, cu nişte dispozitive de prindere ce ar trebui pus să închidă, să obtureze galeria. Ministerul Energiei finanţează lucrarea”, a declarat primarul din Tismana, Marian Slivilescu. Edilul este şi mai supărat de faptul că toate oalele se sparg în capul lui. „Am greutăţi mari, mari de tot. Ne coacem de sete, o să rămână de miercuri toată zona de la Godineşti până la Mătăsari fără apă. S-a golit şi lacul de acumulare. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu ajunge apa şi vin în fiecare zi peste mine la primărie, degeaba le explic eu că nu am ce face”, a mai spus primarul Marian Slivilescu.

Ce spune Prefectura

Instituţia Prefectului Gorj speră ca Grimex să accepte în cele din urmă să facă lucrarea şi astfel problema apei să fie rezolvată. Până atunci, ISU va asigura în continuare apă menajeră locuitorilor. „Este foarte important să se finalizeze intervenţia pe galeria de aducţiune care alimentează nu numai oraşul Tismana, ci toată zona Godineşti-Mătăsari. Intervine Hidroelectrica, Hidroserv, dar au nevoie de o lucrare specială care să acopere nişte vane, sperăm cu concursul celor de la Grimex Târgu Jiu să se rezolve cât mai repede această problemă”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj. 

Vizualizări: 1,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: