Protest al angajaților la spitalul din Craiova

Zeci de angajaţi ai Spitalului de Urgenţă Craiova au protestat joi, cerând vouchere de vacanţă, medicamente pentru bolnavi şi căldură în spital. „În învăţământ, la majoritatea spitalelor s-au dat (vouchere – n.r.). Poate mai sunt în ţară care nu, dar la noi zic că nu sunt bani. De ce? Pentru că e lege dată şi ar trebui să ni le dea. Nu depinde de buget (…) Suntem şi puţini pe tură. Au ieşit la pensie foarte mulţi şi nu s-au mai făcut angajări. De 2-3 ani de zile de când au ieşit la pensie nu s-au mai făcut angajări. Nu sunt nici medicamentele suficiente. Sunt perioade în care nu sunt. Lipsesc”, a declarat Simona Munteanu, asistentă Secţia Neonatologie a SJU Craiova.

După o jumătate de oră de scandări în faţa spitalului, angajaţii nemulţumiţi au intrat în clădire şi au strigat în faţa biroului managerului „Ieşiţi afară!”. Managerul Eugen Georgescu a ieşit preţ de câteva clipe şi le-a spus protestatarilor că discută cu ei mai târziu.

Liderii de sindicat susţin că au încercat să poarte mai multe discuţii amiabile cu şefii spitalului, însă nu s-a rezolvat nimic. Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicale Hipocrat, Ion Cotojman, în Spitalul de Urgenţă Craiova fondurile nu sunt gestionate corespunzător, astfel că spitalul a ajuns să nu aibă suficiente medicamente şi materiale sanitare, iar pacienţii stau în frig.

„Nu avem priorităţile în ordinea care ar trebui pentru îngrijrea pacientului pentru că pacientul este primul care are de suferit din această cauză. Şi ca să fiu concret, aprovizionarea cu medicamente este deficitară, aprovizionarea cu materiale sanitare este deficitară, în spital nu este căldură, lucru foarte grav pentru că avem nou-născuţi, avem copii până în 12 ani şi nu mai vorbesc de adulţi care tremură şi în sălile de operaţii şi fac frisoane pe masa de operaţii”, a declarat Cotojman.

Vizualizări: 1,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: