Protest cu panseluţe al unui şofer Transloc

Protest inedit al unui şofer de la societatea locală de transport public din Târgu Jiu. Acesta a „plantat” joi la prânz panseluţe în două din gropile în care dă cu troleibuzul de mai multe ori pe zi, convins fiind că măcar aşa va reuşi să stârnească şi interesul autorităţilor pentru problemele sale. În cele din urmă, municipalitatea i-a transmis nemulţumitului că până vineri dimineaţa gropile vor dispărea din carosabil.

Vasile Brânzan este şi lider de sindicat la Transloc, un motiv în plus pentru a protesta faţă de condiţiile în care el şi colegii săi trebuie să circule prin oraş. Şoferul de la Transloc a ales să protesteze în zona staţiei de la CAM, dar asta nu înseamnă că doar aici ar fi probleme. „Am sunat la 984, la telefonul cetăţeanului şi le-am spus despre aceste gropi. Nu s-a întâmplat nimic şi a trecut mai bine de o săptămână de atunci. Am fost asigurat că se va rezolva problema cât mai urgent, dar până acum nu a luat nimeni nicio măsură. Am venit cu panseluţele, pentru că m-am gândit că nu sunt flori foarte mari şi şoferii le pot ocoli mai uşor, nu îşi avariază în vreun fel maşina din cauza mea. Sper ca măcar aşa primăria să fie sensibilizată. Groapa asta de aici din staţia de la CAM, formată în jurul capacului de la reţeaua de gaze, e aici de ani de zile şi în fiecare zi eu trec pe aici de 6-7 ori şi trebuie de fiecare dată să mă încadrez cu troleibuzul între groapă şi bordură. Dacă uiţi de ea şi intri cu roata rişti să rupi roata pentru că ştiţi că avem parcul auto cu o vechime de 27 de ani. Plus că, dacă dai în frână, călătorii se mai lovesc de scaune sau unii de alţii şi atunci spun că noi, şoferii, nu ştim să conducem. Pentru ce se plătesc atâtea taxe, nu ca să avem drumuri mai bune?”, afirmă Brânzan.

„Asfaltăm la noapte”

Pentru şoferul de la Transloc, dar şi pentru ceilalţi participanţi la trafic, dimineaţa zilei de vineri ar trebui să aducă şi rezolvarea problemei semnalate în zona CAM. Pentru că tot e „Black Friday”, primăria a plusat şi ea cu o ofertă şi a anunţat că în noaptea de joi spre vineri se trece la asfaltare. „A fost înregistrată sesizarea respectivă pe data de 9 noiembrie. Ni se semnala faptul că sunt două gropi în carosabil pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din oraş. Dat fiind valorile ridicate de trafic din timpul zilei, nu ne permiteam să blocăm un bulevard întreg pe durata zilei. Din această cauză lucrările vor fi făcute de cei de la Edilitara în această noapte. Acolo este vorba despre două canale care s-au lăsat de la cotă şi care în urma acestor lucrări vor fi aduse la cota iniţială. Cu siguranţă problema se va rezolva în cursul nopţii”, a precizat joi purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Anamaria Ianc.

Vizualizări: 982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: