Decizia comisiei de disciplină în cazul Rotaru: Clasare!

Comisia de disciplină a analizat plângerile depuse de o angajată a Direcţiei de Patrimoniu Târgu Jiu cu privire la comportamentul directorului Marian Rotaru, pe care îl consideră abuziv. Propunerea comisiei de disciplină este de clasare a sesizărilor primite.

Raportul comisiei de disciplină a fost finalizat pe 5 noiembrie şi a vizat trei plângeri făcute de aceeaşi salariată. Femeia lucrează la audit şi îl acuză pe directorul Rotaru de agresiuni verbale, de obstrucţionarea activităţii de audit intern, de depăşirea atribuţiilor de serviciu prin efectuarea unor însemnări în condica de prezenţă, dar şi de refuzul de a-i aproba concediul de odihnă.

Comisia de disciplină condusă de Alina Piţu nu a găsit motive pentru sancţionarea lui Marian Rotaru. Salariata care şi-a reclamat şeful, V.M., a propus mai mulţi martori în sprijinul celor afirmate de ea, dar, potrivit comisiei, aceştia nu au susţinut acuzaţiile. „Referitor la întrebuinţarea unor expresii jignitoare, dezvăluirea unor aspecte ale vieţii private, manifestarea unui comportament abuziv, atitudine manifestată de domnul Rotaru Marian în data de 08.09.2017, 05.10.2017, 06.10.2017 şi 23.10.2017, comisia de disciplină a procedat la audierea martorilor propuşi, iar din depoziţiile acestora nu se poate trage concluzia că a existat un comportament din partea directorului executiv Rotaru Marian care a încălcat Codul de conduită al funcţionarilor publici”, arată raportul comisiei de disciplină.

Însemnele despre care salariata spunea că ar fi pe condica de prezenţă nu au fost găsite, neconfirmându-se nici acuzaţiile legate de neacordarea concediului de odihnă, susţine comisia. Mai exact, concediul de odihnă programat a fost efectuat, iar alte menţiuni referitoare la faptul că salariata ar fi cerut anumite zile de concediu pentru rezolvarea unor probleme personale nu au fost găsite de comisie.

I-a venit rău după ce a fost ameninţată

Salariata Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu a susţinut într-una dintre plângeri că pe 23 noiembrie 2017 i s-a făcut rău la serviciu, după 30 de minute de ameninţări. Cu o altă ocazie, în timp ce era în concediu medical, salariata ar fi fost sunată de director, care a acuzat-o că ar fi ascuns un raport. Salariata a mai spus că directorul a interzis secretariatului să mai înregistreze documente fără aprobarea lui, considerând că este o formă de abuz din partea acestuia. Cele mai multe referiri au fost făcute la limbajul agresiv al directorului, dar comisia de disciplină a invocat lipsa de probe.

Marian Rotaru este directorul care a devenit vedetă naţională după ce presa a publicat o fotografie cu el la birou, desculţ, în timp ce o subordonată îi făcea pedichiura.

Vizualizări: 2,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: