Protest extrem pe Centură! ”Nu-i las să intre pe proprietatea mea”

Scandalul continuă pe noua centură a municipiului Târgu Jiu, acolo unde unul dintre expropriați refuză să lase constructorul să intre pe terenul care îi aparține. Bărbatul este nemulțumit că încă nu și-a primit banii pe terenul care urmează să fie expropriat, iar constructorul i-a intrat deja pe proprietate. Ilie Dodescu a declarat luni că este dispus să doarmă pe șantier până ce compania îi va vira banii în conturi.

 Scandalul iscat pe varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu este departe de a lua sfârșit. Un nou episod a avut loc luni, 20 februarie, când expropriatul Ilie Dodescu a amenințat că va dormi într-o baracă de fier de pe teren până ce își va primi banii de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. ”Nu s-a ajuns la nicio înțelegere pentru că Ion Tudor, prin viclenie și cu nerespectarea Constituției României, nu respectă legea. Eu până la această dată nu am primit niciun ban, plătesc în continuare impozite pe teren, motiv pentru care sunt determinat să nu-i las să pătrundă pe proprietatea mea, mă voi muta în acea baracă de tablă și voi păzi. Să respecte Constituția și legile țării, să fiu expropriat numai în condițiile legii”, a declarat Ilie Dodescu, expropriat. Acesta a anunțat și plângeri penale împotriva companiei. ”Voi face plângere penală CNADNR pentru abuzuri asupra mea. Nu le voi permite și nu voi permite CNADNR, din simplul motiv că nu au urmat pașii din lege, au pătruns forțat pe proprietatea mea și au început lucrările și din acest motiv voi promova o acțiune pentru obținerea unei ordonanțe președințiale, până acum n-am putut pentru că nu pătrunseseră pe proprietate”, a spus Dodescu.

Nemulțumirea bărbatului este cu atât mai mare cu cât proprietatea sa are 20 de mii de metri pătrați însă numai 9.500 vor fi expropriați. ”Eu intenționam să construiesc pe acest teren 50 de case pe care voiam să le închiriez la bătrânețe și cu banii obținuți să am și eu o viață decentă. În condițiile actuale, terenul meu de 20 de mii de metri pătrați are valoare zero. Nu știu ce cuantum al despăgubirilor a stabilit statul român”, a spus Ion Dodescu, expropriat.

 Ion Tudor: Nu pot eu să dau banii

Amenințările expropriatului nu i-au înduplecat însă pe reprezentanții CNADNR care fac apel la oameni să înțeleagă importanța acestor lucrări. ”Legea prevede foarte clar pașii care se execută, suntem hotărâți să continuăm această lucrare, sunt activități urgente, este vorba de relocarea traseului de fibră optică, de telecomunicații, de energia electrică pentru casele din zonă. Dumnealui are dreptate. În niciun caz nu va primi bani mai puțini decât s-a stabilit. Nu venim cu japca să luăm terenul oamenilor, nu suntem în perioada stalinistă, dar oamenii trebuie să înțeleagă importanța acestor lucrări. Nu pot eu să dau banii, legea trebuie respectată”, a spus Ion Tudor, șeful SDN Gorj. Întrebat dacă, în aceste condiții, constructorul mai poate respecta termenul lucrării, Ion Tudor a răspuns: categoric nu. ”Dacă vom continua cu tot felul de obstacole, nu va putea să respecte termenul. Dacă până în toamnă noi nu putem să facem o prerecepție, există și riscul să pierdem banii pe această lucrare. Eu contez în continuare pe inteligența și omenia familiilor, să înțeleagă că lucrările trebuie să continue”, a spus Ion Tudor, șeful SDN Gorj.

Vizualizări: 1,359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: