Pintea, despre transferul minerilor în Belgia: Au fost temători

În România există doar şase paturi care au condiţii de siguranţă reală pentru pacienţii arşi, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că decizia de a-i transfera în Belgia pe cei doi răniţi în urma exploziei unui panou electric de la Complexul Energetic Oltenia a fost una bună.

Sorina Pintea a mai precizat că a existat o problemă de procedură, motiv pentru care transportarea pacienţilor nu a fost imediată.

“A fost o problemă de procedură. Cei de la spitale au fost temători de a semna foaia de plecare, atunci într-un moment de neputinţă, am spus că îmi asum eu acest lucru. Toată lumea a realizat că trebuie să ne grăbim. Am trimis şi o adresă spitalului din Belgia, că au solicitat să fie cu semnătura ministrului Sănătăţii pentru partea de finanţare”, a mai precizat Sorina Pintea.

Cei doi răniţi în urma exploziei unui panou electric de la Complexul Energetic Oltenia au fost transferaţi, luni, la un spital din Belgia. Transferul a fost efectuat cu un avion al MApN, iar pacienţii au fost supravegheaţi în timpul transportului de un echipaj SMURD, anunţă Ministerul Sănătăţii.

După accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţa, cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi la Spitalul de Arşi din Capitală. Potrivit medicilor, unul dintre pacienţi are arsuri de gradul II şi III pe 70% din suprafaţa corpului, iar celălalt arsuri pe 35-40%. (M.F.)

 
 

Vizualizări: 3,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: