Tratamente eficiente împotriva reumatismului

Este vârsta o dizabilitate? Mulți oameni se întreabă la un moment dat acest lucru când ajung la o anumită vârstă. În ziua de azi prin termenul de dizabilitate se înțelege o problemă care apare din cauza unor modificări în structura și funcțiile organismului. Desigur ne referim la starea de sănătate și funcționare a unui om.

Odată cu înaintarea în vârstă mulți oameni suferă de reumatism – o dizabilitate fizică. Reumatismul produce diferite restricții în viața de zi cu zi, limitează persoana suferindă în deplasare și activitate. Dacă o persoană are probleme de deplasare din cauza durerilor reumatice trebuie să caute soluții terapeutice pentru a combate această boală. Nu este suficient să facă doar un tratament cu medicamente, mai ales că unele au și efecte secundare (se pot citi pe prospectul acestora). De exemplu medicamentele care au cortizon pot da efecte secundare de hipertensiune arterială, pierderea de masă osoasă (ce duce la osteoporoză), opacitatea cristalinului, subțierea pielii, creșterea glicemiei și creșterea în greutate.

Acupunctura este o terapie recomandată pentru bolnavii de reumatism

Această terapie se folosește frecvent în medicina tradițională chineză. Are efect bun mai ales în cazuri de artrită reumatoidă și poliartrită reumatoidă, dar și în lombosciatică, reumatism, artroză, gonartroză, coxartroză. Prin acupunctură se introduc ace fine în anumite puncte ale pielii și astfel se reduc simptomele – inflamațiile și durerile produse de aceste boli grave.

Pentru obținerea celor mai bune rezultate sunt recomandate mai multe ședințe de terapie. Cu un credit până la salariu poți face rost de bani ușor pentru această terapie.

Acupunctura este apreciată de oameni mai ales pentru faptul că oferă rezultate foarte bune în calmarea durerii. Acele folosite de terapeut produc stimularea metabolismului, elimină inflamațiile articulațiilor și ale țesutului muscular și ameliorează durerea.

Fizioterapia calmează durerile reumatice
Dacă reumatismul este depistat în fază incipientă se tratează destul de ușor cu medicamente: antiinflamatoare nesteroidiene, cortizol, aspirină, ibuprofen, diclofenac, pentru tratament reumatoid.

În cazul în care boala este deja avansată și simptomele sunt grave este bine să se recurgă la fizioterapie deoarece astfel se reduc inflamațiile, se calmează rapid durerile și se îmbunătățește funcția articulațiilor. Prin Credix obții rapid banii necesari pentru a plăti ședințele de fizioterapie. Chiar după primele tratamente vei vedea că fizioterapia reduce înțepeneala articulațiilor, elimină durerea și alte simptome reumatice.

Cea mai eficientă este electroterapia, care are efect analgezic și poate calma și durerile artrozei, nu doar ale reumatismului.

Alte tratamente pentru suferinzii de reumatism

Foarte eficiente în tratamentul reumatismului sunt băile cu nămol, de aceea bolnavii pot face o astfel de terapie în lunile de vară.

Plantele medicinale ajută în ameliorarea simptomelor produse de reumatism. Sunt recomandate următoarele plante:

• Frunzele de urzică au efect analgezic și antiinflamator.

• Scoarța de salcie este eficientă în calmarea stărilor febrile și a durerii.

• Frunzele de mesteacăn ajută în tratamentul artritei reumatoide (care produce inflamații la degete, coate, genunchi, umeri, șolduri, coloana vertebrală).

• Gheara diavolului are proprietăți analgezice și poate îmbunătăți mobilitatea articulațiilor.

Acumularea toxinelor în organism produce inflamații care în timp atacă oasele și duc la deformarea articulațiilor. Principalele remedii naturale care reduc inflamațiile sunt:

• Curcuma are proprietăți antiinflamatorii. Poate înlocui cu succes medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene.

• Ceaiul de rădăcină de ghimbir are efect antiinflamator, calmant pentru durerile articulare.

• Uleiul de ghimbir este un bun remediu pentru durerile și inflamațiile de articulații afectate de artrita reumatoidă.

• O cană de apă cu zeamă de lămâie și 2 căței de usturoi pisați reprezintă un tratament care ajută în calmarea durerii și reducerea inflamațiilor articulațiilor în cazuri de artrită reumatoidă.

• Sarea Epsom calmează durerile de articulații și reduce umflăturile. Această sare ajută la remineralizarea oaselor.

Pentru a preveni anchilozarea și alte simptome ale reumatismului este indicată mișcarea. Activitatea fizică – mers pe jos, alergat, înot, grădinărit, mers pe bicicletă – reprezintă o soluție de prevenire a tuturor formelor de reumatism.

Vizualizări: 1,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: