Protest sindical la geamul prefectului

Aproximativ 150 de mineri și energeticieni au protestat, luni seara, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Sindicaliştii Cartel Alfa s-au declarat nemulțumiți de transferarea contribuțiilor de la angajator la angajat. „Rușine să vă fie!”, „Salarii decente, nu experimente” sau „Gorjenii și țara și-au pierdut răbdarea” sunt câteva dintre lozincile pe care le-au rostit protestatarii.

„Noi renunțăm la proteste doar dacă vedem scris ceva negru pe alb. Promisiuni verbale s-au tot făcut, dar nu s-a făcut nimic. Pentru mineri, nu cred că va fi atât de grav această chestiune. Eu mă așteptam să înflorească spiritul civic în români. Când sunt afectați peste cinci milioane de salariați din România de această măsură și, în stradă, ies doar liderii de sindicat, nu mi se pare normal din partea celor care vor fi afectați de lucrul acesta”, a transmis Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, a coborât să stea de vorbă cu protestatarii. Le-a dat asigurări că va înainta doleanțele către Ministerul Dialogului Social și către Guvern. „Cunosc revendicările dumneavoastră și le voi transmite Guvernului. Eu doar așa vă pot ajuta. Nu trebuia să vă așteptați la absența mea. Dacă doreați, mergeați cu mine la discuții. Eu nu vă sfidez”, le-a spus prefectul protestatarilor.

Galerie foto




Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: