Protest suspendat la Pensii. Câți bani vor primi în plus!

Angajații Caselor Județene de Pensii renunță la protest. Sindicaliștii au ajuns la un acord privind salarizarea angajaților din Casele Județene de Pensii în urma unor discuții purtate cu premierul Marcel Ciolacu, ministrul finanțelor Marcel Boloș și ministrul muncii Simona Bucura Oprescu, anunță Blocul Național Sindical.

”Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical împreună cu reprezentanţii angajaţilor din Casa Naţională de Pensii Publice au avut o întâlnire cu prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu alături de ministrul Finanţelor, Ion Marcel Boloş şi ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, pe tema protestului angajaţilor din sistemul de pensii. În urma discuţiilor avute s-a ajuns la un acord în ceea ce priveşte alinierea salarizării angajaţilor din Casele Judeţene de Pensii la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice”, transmite BNS, într-un comunicat de presă.

Rezolvarea situaţiei va duce la creşteri cuprinse între 330 lei şi 1.500 lei net pentru aproximativ 3.000 de salariaţi. Salariile vor crește începând de la 1 ianuarie 2024, prevedere care va fi inclusă într-o Ordonanță de Urgență, mai precizează sindicaliștii.

Greva generală în instituţiile subordonate Ministerului Muncii a început de luni.

Vizualizări: 1,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: