Sindicalist din CE Oltenia: Mai avem două, trei termocentrale și le vor închise

 „Noi mai avem două, trei termocentrale și și pe acestea le vor închise!” E reacția sindicalistului de la Termocentrala Rovinari, Manu Tomescu după ce s-a anunțat că poluatorii industriali vor fi amendați mai drastic. Legea a fost schimbată după ce două ONG-uri au sesizat Comisia Europeană că centralele pe cărbune primeau amenzi infime dacă erau prinse cu probleme. 

Interesant este, spune Manu Tomescu, faptul că aceste organizații non-guvernamentale nu s-au îndreptat și împotriva altor poluatori din alte țări, tot centrale pe cărbune. 

“Nu au nicio atitudine față de producția pe cărbune din UE. Din Germania, Cehia, Polonia. Noi mai avem două, trei termocentrale și și pe acestea le vor închise. E foarte clar că sunt finanțați de organizațiile de băieți deștepți care au alte interese de grup, personale și vor să ne vadă pe noi închiși deși aceste grupuri energetice încă susțin Sistemul Energetic Românesc și asigură o pâine a zeci de mii de familii din întreaga Oltenie”, a declarat Manu Tomescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: