Proteste de amploare în Rusia. O mie de persoane, arestate!

Numărul persoane arestate luni în Rusia, la protestele faţă de corupţia elitelor, a ajuns la aproape 1.000, relatează AFP, precizând că manifestaţiile au coincis cu Ziua Naţională a Rusiei.
 ONG-ul specializat OVD-Info a anunţat că cel puţin 600 de oameni au fost reţinuţi la Moscova şi 300 la Sankt Petersburg, potrivit datelor preliminare. De asemenea, mai multe persoane au fost arestate în oraşe mai mici, precum Vladivostok (est), Kaliningrad (enclavă la Marea Baltică), Norilsk sau Soci.
Mulţimea a scandat „Rusia fără Putin!” şi „Libertate pentru Navalnîi!”. Acesta din urmă, care intenţiona să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din martie 2018, a fost reţinut la ieşirea din blocul său, a anunţat soţia acestuia pe Twitter, îndemnând la continuarea protestelor.
 Bloggerul, ale cărui anchete distribuite pe reţelele de socializare denunţă corupţia aleşilor şi oligarhilor, a convocat manifestaţii în toată Rusia luni, zi liberă în care ţara comemorează proclamarea independenţei sale în 1990, după căderea URSS.

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: