Proteste înainte de Cupa Mondială din Qatar. Cum răspunde FIFA

FIFA a avut o reacție oficială la valul de proteste care a apărut odată cu apropierea debutului meciurilor din Cupa Mondială din Qatar. Mulți oameni au protestat față de condițiile în care au lucrat muncitorii care au construit stadioanele pe care se vor juca meciurile de la turneul final.

Protestatarii consideră că muncitorii au fost supuși unor condiții inumane de lucru și deja este cunoscut faptul că foarte mulți dintre ei chiar au decedat. Au existat și altfel de proteste legate de faptul că statul Qatar nu le respectă drepturile persoanelor care fac parte din comunitatea LGBTQ+, mai ales din partea unor fotbaliști sau foști fotbaliști care au dezbătut acest subiect.

Suporterii celor de la Bayern Munchen au afișat frecvent bannere la meciurile favoriților, prin care au atras atenția asupra condițiilor extrem de grele în care au muncit oamenii la construcția stadioanelor din Qatar. Peste 6.500 de muncitori, aproape toți imigranți, au decedat pe șantierele acestor noi arene, a informat playsport.ro.

În fața acestor proteste FIFA a emis un comunicat de presă prin care s-a adresat celor 32 de echipe participante la Cupa Mondială din Qatar încercând să asigure pe toată lumea că în țara din Golful Persic sunt respectate drepturile tuturor oamenilor. „Toată lumea este bine-venită, indiferent de origine, trecut, religie, gen, orientare sexuală sau naționalitate. Suntem conștienți de faptul că există multe probleme de natură politică în toată lumea. (…) Așa că, vă rog, să ne concentrăm pe fotbal! Știm și noi că fotbalul nu trăiește în peșteră, dar vă rugăm să nu lăsați acest sport să fie târât într-o bătălie ideologică sau politică deja existentă”, a transmis FIFA prin intermediul unei scrisori deschise.

FIFA vrea astfel ca echipele participante să se concentreze doar pe fotbal în această perioadă și să lase deoparte problemele ideologice și politice.

Galerie foto



Vizualizări: 536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: