Proteste la Jilț Sud și termocentrala Rovinari. Rușeț: Este o situație dificilă

Întâlnirea dintre reprezentații federațiilor sindicale din CE Oltenia și parlamentari, de vineri, mai mult a agitat spiritele în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Luni dimineață a fost grevă spontană la Cariera Jilț Sud, iar la ieșirea din schimbul I a fost protest la poarta termocentralei Rovinari. Consilierul managerului CE Oltenia, Ion Rușeț, spune că trebuie verificată legalitatea unor astfel de acțiuni și atrage atenția că minuta încheiată în cadrul Prefecturii Gorj a dus din nou la greve de avertisment. Oamenii cer să fie pensionați la 52 de ani, dar asta nu depinde de administrația companiei, ci de legislație.

”Este o situație dificilă și excepțională pentru Complexul Energetic Oltenia pentru că în această dimineață au fost ceva probleme în sălile de apel, legate de acea minută. Colegii noștri de la Jilț Sud, cei din schimbul I, nu au intrat la lucru. Trebuie respectată legea. Asemenea acțiuni care sunt realizate cu nerespectarea legii sunt în măsură să aducă atingere interesului Complexului Energetic Oltenia, dar și al salariaților. Nu au apărut vreun mesaj din partea reprezentanților legali. Trebuie făcută comunicarea corectă și directă. Eu cred că asta ar rezolva problemele”, a spus Ion Rușeț, la Radio Infinit.

Minerii și energeticienii vor și salarii mai mari de la 1 ianuarie. Rușeț a mai spus faptul că, pe data de 20 decembrie, vor fi declanșate negocieri cu federațiile sindicale pe tema revendicărilor salariale. ”În data de 9 decembrie 2021, am analizat în cadrul Comisiei Mixte solicitarea federațiilor, privind o majorare salarială cu 250 de lei. Am stabili să declanșăm negocierea pe data de 20 decembrie, iar majorarea să fie făcută cu data de 1 ianuarie 2022”, a mai spus Rușeț.

Luni după amiază, la ieșirea din schimb, circa 30 de salariați au protestat la poarta termocentralei din Rovinari, strigând “Unitate”.

Vizualizări: 4,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: