Liderii sindicali, dezamăgiți după întâlnirea cu parlamentarii

Modificarea Legii 197/2021 prin ordonanță de urgență nu mai este posibilă, au anunțat parlamentarii PSD Gorj, la o întâlnire avută vineri cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia.

„Există o decizie a Curții Costituționale care spune că nu se poate emite OUG atâta timp cât există o inițiativă legislativă în dezbatere parlamentară. S-a înțeles clar faptul că inițiativa legislativă aflată la Senat, care pe data de 15 decembrie urmează să ajungă la Camera Deputaților, reprezintă o prioritate și va fi susținută în regim de urgență, astfel încât la începutul sesiunii viitoare să fie votată de Camera Deputaților și promulgată, pentru ca Legea 197/2021 să fie aplicabilă”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Este vorba de legea care ar reduce vârsta de pensionare a minerilor și energeticienilor la 52 de ani. Liderii sindicali nu mai sunt însă optimiști. Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a spus că actualul ministru, Marius Budăi, spunea acum o lună și ceva, când nu era la guvernare, că Legea 197/2021 este bună, dar că nu se dorește aplicarea acesteia. „Și-a schimbat părerea?“, a întrebat Mitrescu.

Vizualizări: 4,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: