Protestul juniorilor de la Pandurii continuă. Grevă japoneză!

Clubul Pandurii Târgu Jiu a susținut într-un comunicat de presă că toate echipele de copii și juniori s-au prezentat la jocurile programate în weekend. Tinerii jucători anunțaseră pe paginile de Facebook că nu se mai prezintă la meciuri pentru că nu mai au condiții minime de antrenament, nu li se mai asigură transport, nu mai au nici măcar mingi suficiente, iar masa pe care o primeau cândva este doar o amintire. Deși clubul Pandurii vrea să dezmintă existența unei situații dificile la echipele de copii, a omis să spună că jucătorii au avut banderole albe la meciurile din week-end, în semn de protest.

Cele două grupe de juniori republicani A şi B ale clubului Pandurii Târgu Jiu, care activează în Campionatul Naţional de juniori republicani, s-au prezentat la jocurile din etapa a 10-a a Etapei Preliminare, anunță clubul într-un comunicat. „Aceştia au evoluat sâmbătă, 7 octombrie, pe teren propriu, la Târgu Cărbuneşti, în ultima etapă a primei părţi a campionatului, denumită Etapa Preliminară. Juniorii Under 17 ani au învins cu scorul de 5-2 echipa similară a CSS Drobeta Turnu Severin, iar juniorii Under 19 ani au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul cu CSS Drobeta Turnu Severin”, scrie în comunicatul clubului.

Juniorii U17, antrenați de Florin Popete, au jucat meciul pe o ploaie torențială, dar cu banderole albe la mâini, în semn de protest, fiind nemulțumiți de lipsa unui teren de antrenament, de faptul că antrenorii nu sunt plătiți. „Ce faceți, nu mai aveți nevoie de juniori? Ei sunt viitorul clubului Pandurii, nu mercenarii pe care îi aduceți pe bani grei și cheltuieli maxime. Păcat că valorile sunt în ograda dumneavoastră, dar nu aveți ochi să le vedeți”, au scris juniorii pe Facebook. Aceștia amenință în continuare cu neprezentarea la meciuri: „Dacă nu rezolvați problema cu antrenorii și baza de antrenament, acești copii începând de săptămâna viitoare nu se vor mai prezenta la meciurile echipei. Nu dorim să ne antrenăm la Stănești”.

O echipă nu a încheiat meciul

În cazul grupelor de juniori C, D şi E, care activează în Campionatul Judeţean Gorj, clubul anunță că s-au prezentat la meciurile din acest weekend trei echipe ale clubului Pandurii Târgu Jiu, doar două din aceste meciuri disputându-se până la final. Grupa de juniori D a clubului Pandurii s-a impus cu scorul de 10-1 în meciul disputat în deplasare cu AS Viitorul Dragoteşti, iar juniorii E au câştigat cu scorul de 12-0 meciul de pe teren propriu cu Jiul 2 Rovinari. Doar grupa de juniori C a clubului Pandurii nu a încheiat meciul programat în deplasare cu CS Parângul Bumbeşti Jiu, juniorii fiind însoțiți la acest meci de antrenorul Sorin Vintilescu.

Juniorii nu au avut transport pentru că s-a pensionat șoferul

Juniorii s-au plâns pe Facebook că nu li se mai asigură transportul la meciuri, dar administratorul special al clubului, Marin Golea, le transmite prin comunicatul de presă că s-a pensionat șoferul microbuzului. Golea a cerut șefului Centrului de Copii şi Juniori să solicite clubului închirierea unor mijloace de transport și problema este rezolvată. „În situaţii similare, în care nu s-a putut asigura transportul la jocurile oficiale cu mijloace de transport ale clubului Pandurii, s-au închiriat mijloace de transport adecvate de la firme specializate din Târgu Jiu. Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu comunică faptul că se vor lua măsuri disciplinare în cazul acestei neprezentări la meci şi că se va asigura în continuare prezenţa la jocuri a grupelor de copii şi juniori cu mijloace de transport care vor fi închiriate”, se arată în comunicatul de presă.

Vizualizări: 764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: