Proxenetul de la Roșiuța, 7 ani în spatele gratiilor. E deja în penitenciar!

S-a terminat „distracția” pentru Aristică Benoni Bejinaru, mult mai cunoscut drept „proxenetul de la Roșiuța”, el fiind angajat aici ani de zile fără să treacă decât foarte rar pe la locul de muncă și asta pentru a-și recompensa șefii cu niște fete pentru că îl pontau prezent la locul de muncă. De miercuri seara, individul a fost încarcerat și predat Penitenciarului Târgu Jiu, după ce Curtea de Apel Craiova a pronunțat o condamnare definitivă de 7 ani cu executare pentru el.

Bejinaru a primit condamnări cuprinse între 2 și 3 ani pentru acuzațiile de trafic de persoane sau proxenetism, fiind pronunțate mai multe astfel de condamnări împotriva sa, judecătorii dându-i câte o pedeapsă pentru fiecare fată pe care a traficat-o pe litoralul românesc sau în cluburi din străinătate, ca să nu mai pomenim de Motru și Roșiuța. Lui i-a fost interzis, de asemenea, ca pentru anumite perioade de timp, să poată lua legătura cu victimele sale sau cu familiile acestora.

Muja Casian Bejat a fost colaboratorul lui Bejinaru în activitățile de proxenetism. Individul este recidivist, având deja o condamnare de 8 luni cu suspendare pentru același gen de fapte. Acum a primit mai multe condamnări de câte 2 ani, toate pedepsele fiind contopite într-una singură, cea finală fiind de 3 ani, 6 luni și 20 de zile, cu executare. Aceasta nu va fi executată însă de acum încolo în totalitate pentru că Bejat, ca și Bejinaru, a fost în arest preventiv ori la domiciliu, iar perioada respectivă i se scade din pedeapsa finală.

Complicii și despăgubirile

Dacă pentru Bejinaru pedeapsa din Bănie a fost la fel cu cea dată acum un an de magistrații Tribunalului Gorj, pentru Bejat, magistrații au dispus o pedeapsă mai mică, el fiind condamnat la Târgu Jiu cu doi ani mai mult decât a dispus Curtea de Apel. Sentința de la Târgu Jiu, pe fond, menținută și de Craiova, o vizează și pe Delia Georgeta Stoiceanu, o complice a lui Bejinaru, de loc din Mehedinți. Ea s-a ales cu o pedeapsă de 2 ani, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, timp în care trebuie să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Corcova.

În cazul lui Bejinaru, magistrații Curții de Apel Craiova au dispus și confiscarea unor sume de bani, proveniența lor fiind din activitatea de proxenetism, nu din cea de angajat la Cariera Roșiuța. „Dispune confiscarea de la inculpatul Bejinaru Benoni Aristică suma de 4.836,96 de euro şi 13.946, 16 lei”, se arată în decizia definitivă a instanței. Sentința de la Târgu Jiu, menținută de Curtea de Apel Craiova, îl obligă pe Bejinaru și să își despăgubească victimele, sumele nefiind deloc unele de neglijat.

De asemenea, Bejinaru trebuie să achite statului 20.000 de lei cheltuieli judiciare, în timp ce Bejat are de plătit 10.000 de lei statului român. Cel mai „ieftin” a scăpat Stoiceanu, femeia trebuind să plătească statului cheltuieli judiciare de 3000 de lei. De la fiecare inculpat condamnat instanțele au dispus confiscarea mai multor telefoane mobile, precum și a unor carduri de memorie și a unui laptop, folosite în comiterea infracțiunilor de proxenetism și trafic de persoane.

Vizualizări: 2,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: