Barna și Cioloș: USR şi PLUS vor merge mai departe împreună

Liderii USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, arată, într-un mesaj comun, că discută în aceste zile despre viitorul Alianţei, iar "pe alocuri discuţiile sunt mai aprige". "Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR şi PLUS vor merge mai departe împreună. Şi la prezidenţiale, şi la locale, şi la parlamentare", spun ei.

În mesaj se precizează că USR şi PLUS vor merge împreună la alegerile viitoare.

"Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianţei. Alianţa noastră e, de fapt, alianţa celor care i-au oferit deja încrederea. Da, pe alocuri discuţiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei şi cu soluţii care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR şi PLUS vor merge mai departe împreună. Şi la prezidenţiale, şi la locale, şi la parlamentare", mai precizează cei doi.

Cioloş şi Barna spun că nu vor fi descurajaţi de nicio încercare de dezbinare.

"Suntem hotărâţi să găsim cea mai bună formulă pentru asta şi nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înţelegere care să ne facă mai eficienţi decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alţii în trecut", mai scrie în mesaj.

Liderul USR, Dan Barna, declara, vineri seara, într-o emisiune la TVR 1, că alianţa USR-PLUS îşi doreşte „categoric” să îl învingă pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din toamnă. Barna spunea, de asemenea, că trebuie accentuată integrarea cu PLUS, fiind două partide cu „culturi organizaţionale diferite”, partidul condus de Dacian Cioloş având „o structură mai ierarhică”.

Vizualizări: 798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: