Prunariu, despre efectele sărăciei asupra fotbalului

Faptul că tot mai multe echipe de fotbal dispar din lipsă de finanţare este un semnal că se impune o reorganizare la nivelul tuturor eşaloanelor, spune Mihai Prunariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Prunariu spune că în ligile a IV-a şi a V-a fotbalul nu costă atât de mult, astfel că nu găseşte scuze localităţilor care nu investesc în sport.

Mihai Prunariu susţine că este nevoie de o regândire a sistemului competiţional, câtă vreme mai multe echipe din ligile a II-a şi a III-a au anunţat că se retrag din campionat din lipsa banilor. „Vă daţi seama că este un fenomen naţional. Asta înseamnă că trebuie regândită această structură, la nivelul tuturor eşaloanelor. La nivel judeţean, cu bune, cu rele, reuşim să ducem mai departe echipele cu tradiţie. Este adevărat că avem şi localităţi care nu au echipă de fotbal. Nici nu poţi face echipă acolo unde nu ai bază sportivă, dar acolo unde sunt stadioane, ne-am zbătut să discutăm cu primarii, cu oamenii de afaceri din zonă, să susţină echipele”, a spus Prunariu la TV Sud.

Preşedintele AJF Gorj spune că fotbalul trebuie menţinut la nivelul localităţilor, pentru a îndemna copiii să se îndrepte către sport. „Singurul fenomen sportiv care mai are amploare este fotbalul, este păcat să îl pierdem şi pe ăsta. Prima problemă este cea financiară şi este foarte greu de susţinut o echipă. Dar, în Liga a V-a nu costă mult. Cred că nicio primărie nu poate face un pod sau un drum cu 15.000 de lei, cât ar costa o echipă de Liga a V-a pe an. Este vorba de a face mişcare, dar şi de a oferi oamenilor, copiilor, posibilitatea de a vedea o dată la două săptămâni un meci de fotbal”, a mai spus Prunariu.

Şeful AJF Gorj crede că sportul se va dezvolta acum, când primăriile au posibilitatea de a aloca 5% din buget pentru astfel de activităţi.

Vizualizări: 635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: