PSD ar putea rămâne fără candidați în Gorj - document

Zeci de primari sunt la sediul PSD Gorj, nemulțumiți de listele cu candidați aprobate la București. Sub presiunea acestora, organizația a dat un comunicat de presă în care îl atenționează pe Liviu Dragnea că există riscul de a nu depune liste în Gorj, dacă nu se ține cont de votul dat la Târgu Jiu.

Lista pentru Senat votată la nivel local începea cu Ion Călinoiu, urmat de Claudiu Manta și Andrei Maioreanu. Dragnea l-a scos din listă pe Călinoiu și l-a pus pe Cârciumaru.

Printre primarii care protestează în sediul PSD sunt Adi Câmpeanu - Runcu, Ion Ciocea - Bustuchin, Florinel Țuilă - Cătunele, Cosmin Pigui - Peștișani, Viorel Drăgușin - Crușeț, Adrian Mangu - Bărbătești, Vili Pasăre - Dragotești, Ion Bârcă - Turburea, Ovidiu Pungan - Bălănești, Liviu Doru Drăgulescu - Licurici, Romulus Bîldea - Telești, Ilie Petroi - Aninoasa.

La sediul PSD Gorj au ajuns și Florin Cârciumaru - președinte PSD Gorj și Ion Călinoiu - președinte executiv, care au încercat să calmeze spiritele. Cârciumaru este de ani buni președinte cu numele, cel care a condus organizația și este recunoscut de primari fiind Ion Călinoiu.

Conducerea centrală a PSD a modificat și lista de la Camera Deputaților. Cea votată la Târgu Jiu era: Victor Ponta, Ion Ciocea, Alin Văcaru, Laurențiu Ciurel, Mihai Weber, Bebe Ionică. Doi dintre ei au zburat din listă - Ciocea și Ciurel - dar și ordinea a fost schimbată. Conducerea centrală a stabilit următoarea listă: Victor Ponta, Mihai Weber, Alin Văcaru, Elvira Șarapatin, Bebe Ionică și Maria Vasilescu.

Protestatarii de la sediul PSD l-au sunat pe Ponta care le-a spus că el ar fi de acord cu listele inițiale, dar că Liviu Dragnea este cel care ia decizia. Acesta din urmă nu le răspunde la telefon. În organizație se știe însă că Victor Ponta este cel care a impus modificarea listei, acesta încercând de ceva timp să scape de Călinoiu. Motivele de integritate invocate de conducerea centrală la schimbarea listei nu i-au convins pe pesediștii gorjeni, câtă vreme lista este deschisă de Victor Ponta, trimis în judecată în dosarul Turceni - Rovinari și pus sub control judiciar într-un alt dosar penal.

Președintele Florin Cârciumaru așteaptă decizia lui Dragnea, dar o variantă de liste va depune sigur. Potrivit unor surse, Dragnea nu are de gând să discute cu primarii protestatari.

Galerie foto



Vizualizări: 3,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: