PSD Gorj nu dă doi bani pe propriii primari. Dovada!

Un document al Biroului Electoral Judeţean Gorj arată că PSD a depus listele de candidaţi joi, 27 octombrie, la ora 11.30. Un detaliu important, în contextul celei mai agitate zile din viaţa partidului, un detaliu care arată că atât primarii PSD, cât şi jurnaliştii au fost minţiţi. Joi dimineaţa, zeci de primari erau la sediul PSD, pentru a cere ca Ion Călinoiu să fie repus pe lista de Senat, aşa cum s-a votat la nivel local. La ora 12.00, partidul anunţa într-un comunicat că listele votate la Bucureşti vor fi contestate de organizaţia locală şi că există riscul ca PSD să nu depună liste la Gorj, dacă vocea primarilor nu va fi ascultată. În realitate, listele erau deja depuse, iar primarii au bătut degeaba drumul până la Bucureşti, pentru a a-l convinge pe Dragnea să schimbe listele.

Laurenţiu Ciurel, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, a fost alături de Călinoiu joi noaptea, la depunerea candidaturii, şi a criticat faptul că listele erau deja depuse, iar primarii nu au fost informaţi. „Faza asta cu primarii care fierbeau acolo, iar listele erau deja depuse, nu a dat deloc bine, nu din punct de vedere democratic, ci din punct de vedere al bunului simţ. Nişte oameni s-au dus la Bucureşti, au făcut un drum de cinci ore, iar apoi aflăm că listele fuseseră deja depuse, sunt nişte aspecte criticabile”, a declarat Ciurel.
Adi Câmpeanu, primarul de la Runcu, spune că primarii şi-au făcut datoria. „Ne-am făcut datoria, în calitate de primari. Ne-am deplasat la Bucureşti pentru a spune conducerii centrale de iniţiativa noastră, nu înainte de a sugera să ducem la BEJ listele votate la Gorj. Am fost refuzaţi pe motivul că timpul e prea scurt şi nu se poate convoca acel Comitet Executiv Naţional”, spune Câmpeanu.
„Să vezi atâta democraţie, mă refer la modul în care fuseseră votaţi candidaţii la Gorj, călcată în picioare cu tancul mi s-a părut o încălcare grosolană a bunului simţ, nu faţă de mine, faţă de primarii care au adus 60-70-80-90% voturi pentru PSD. Nu vrem să fie sclavii domnului Dragnea. Noi nu suntem nişte prostănaci, pe care să-i ia fiecare şi să facă ce vrea cu ei, pe o plantaţie”, a spus Cosmin Pigui, primarul din Peştişani.

Ciocea: Au depus listele pe furiş, ca vulpea
Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, nu-şi poate reveni după loviturile primite din partea lui Florin Cârciumaru. „Frumos din partea preşedintelui, la ora 11:30 a înregistrat listele lui Dragnea, iar la ora 11:45 băieţii noştri au plecat la Bucureşti. Cred că cetăţenii n-o să doarmă şi o să-şi dea seama de bunele intenţii ale lui Cârciumaru. A fost un linşaj. Credeam că preşedintele partidului a greşit o dată, iar acum e corect cu noi, însă mi-am dat seama de caracterul lui”, a declarat Ion Ciocea. Acesta crede că, dacă măcar în al 12-lea ceas Cârciumaru era alături de primari, câştigau. „Dacă făcea front comun cu noi, puteam depune listele iniţiale, dar cum să câştigi, când tu îi spui lui Dragnea: lasă că i-am fraierit şi de data asta”, a spus Ciocea. Acesta a ţinut să-i amintească lui Cârciumaru că partidul l-a făcut primar. „I-am spus lui Florin Cârciumaru să nu uite că pe mine nu m-a făcut partidul primar, pe dumnealui l-a făcut. Eu când am câştigat primul mandat la Bustuchin, l-am câştigat din postura de independent. Când Cârciumaru a candidat de la alte partide n-a ieşit primar, când l-a adus PSD a ieşit. E dureros acum că-şi bate joc de oamenii care au făcut mai mult ca el”, a precizat Ciocea

Vizualizări: 2,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: