Vîlceanu şi-a băgat firma în faliment înainte de a deveni parlamentar

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a cerut falimentul firmei Rominex Mining Engineering SA, la care era președintele Consiliului de Administrație, având 65% din acțiuni. În afacere era și Teofil Gherasim cu 35%. Firma a avut o pierdere de peste 1,6 milioane de lei în prima parte a lui 2016, după cinci ani de profit. Rominex este firma la care Dan Vîlceanu era director economic. Dan Vîlceanu figurează, în declarația de avere, ca fiind administrator la Rominex, Remont SA și Rewodase SRL.

Acționarii Rominex Mining Engineering SA s-au chinuit în perioada 2010-2015 să fie pe profit, chiar și de câteva mii de lei, acesta fiind un criteriu la acordarea contractelor, dar pe 30 iunie 2016 firma înființată în 2005 a înregistrat o pierdere uriașă, de peste 1,6 milioane de lei. Potrivit datelor din Buletinul de Insolvență, insolvența a fost generată de trecerea pe pierdere în iunie 2016, datorată de imposibilitatea acoperirii cheltuielilor din veniturile obținute. Această pierdere, alături de insolvența CET Govora și CE Hunedoara, precum și lipsa comenzilor de la partenerii din industria minieră au generat insolvența, explică administratorul judiciar Consulting Company IPURL. Administrator special a fost desemnat Paul Sătîrbașa. Firma lui Vîlceanu are de recuperat de la CET Govora și Hunedoara 750 de mii de lei. La 30 iunie, datoriile firmei erau de 733.455 de lei.
Interesant este că între această firmă și alte două deținute de familia Vîlceanu erau contracte. Astfel, în tabelul creditorilor apar și aceste firme cu sume datorate pentru servicii. SC Remont SA are de recuperat 463 de mii de lei, iar SC Trefo SRL 28 de mii de lei. Totalul creanțelor acceptate se ridică la aproape 600 de mii de lei.
CONTRACT
Societatea Remont SA, în asociere cu alte firme, a obținut un contract de un milion de euro la CE Oltenia. Dan Vîlceanu a declarat că, din acest milion, firmei sale îi revin doar 50 de mii de euro.
RETRAGERE
Dan Vîlceanu va fi nevoit să se retragă din aceste firme, după ce va deveni deputat de Gorj. Dan Vîlceanu figurează, în declarația de avere, ca fiind administrator la Rominex, Remont SA și Rewodase SRL.

Vizualizări: 3,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: