Terapia intravenoasă - soluție eficientă de tratament disponibilă la Quantica720°

Vitaminele și mineralele esențiale sunt principalele substanțe care determină o funcționare conformă a organismului uman. Orice deficit înregistrat poate conduce la degradarea semnificativă a sănătății cu simptome evidente și greu de combătut. Tocmai din acest motiv este important să îți asiguri toți nutrienții necesari prin alimentație și, acolo unde este cazul, să optezi pentru soluții alternative de tratament, cum ar fi administrarea pe cale intravenoasă. Quantica720° este locul în care poți apela la perfuzii cu magneziu pentru a elimina carențele periculoase!

Când se recomandă terapia cu perfuzii cu magneziu?

Magneziul este unul dintre mineralele esențiale pentru organism care îndeplinește nenumărate funcții și care dictează în mod direct sănătatea generală. Perfuziile cu magneziu sunt o metodă eficientă de restabilire a nivelului optim în sânge, asigurând totodată o absorbție mult mai rapidă. Aceste terapii se utilizează în situațiile în care pacienții suferă de o deficiență severă de magneziu ca urmare a unor probleme digestive care împiedică absorbția corectă prin alimentație sau a unui tratament medicamentos care interferează cu o nutriție corectă.

Semne care arată că ai nevoie de o terapie cu magneziu

Stresul intens și oboseala constantă sunt primele simptome care indică o carență de magneziu și nevoia de a lua măsurile necesare cât mai curând. Perfuziile cu magneziu pot ajuta la ameliorarea imediată a stării și la creșterea nivelului de energie. Insomniile sau somnul întrerupt și neodihnitor pot fi de asemenea rezolvate cu ajutorul unei doze corecte de magneziu, acest element având efecte relaxante asupra sistemului nervos. Spasmofiliile, migrenele, anxietatea sunt alte semne ale unui deficit de magneziu instalat și pot fi remediate sau chiar tratate complet prin urmarea unor cure cu magneziu injectabil. 

Ce beneficii are magneziul administrat intravenos?

Eliminarea deficitului este primul efect pe care perfuziile cu magneziu îl determină, însă lista de beneficii este mult mai lungă de atât. O singură ședință de administrare are efecte benefice asupra întregii stări a organismului, de la îmbunătățirea nivelului de energie și până la susținerea sistemului nervos și susținerea sănătății mintale. Magneziul administrat prin perfuzii ajută la susținerea funcției cardiace, având rol vital în contracția și relaxarea mușchilor inimii.

Ajută la relaxarea tuturor mușchilor din corp și reduce riscul de a experimenta spasme sau alte tipuri de disconfort muscular. Funcționarea optimă a sistemului nervos, reducerea stresului și a anxietății sunt alte beneficii directe date de efectul calmant și relaxant ale administrării unei doze conforme de magneziu.

Contraindicații perfuzii cu magneziu

Cu toate că terapia intravenoasă cu magneziu are efecte pozitive asupra sănătății, există câteva situații în care trebuie evitată. Tocmai din acest considerent, este necesară o evaluare medicală amănunțită înainte de începerea procedurilor pentru determinarea concretă a stării de sănătate a pacientului și care sunt nevoile acestuia, pentru a putea personaliza procedura. Alergiile sau sensibilitatea la magneziu, insuficiența renală sau prezența unui bloc atrioventricular de gradul II sau III sunt principalele situații în care se recomandă evitarea perfuziilor cu magneziu.

Cum se desfășoară procedura de administrare a magneziului prin perfuzii

Administrarea perfuziilor cu magneziu se face la fel ca în cazul oricărei alte perfuzii. Se montează un cateter în venă prin care se va administra substanța nutritivă. Pacientul va fi monitorizat pe tot parcursul procedurii pentru a garanta un răspuns pozitiv la tratament și a evita orice tip de riscuri. Vino la Quantica720° pentru perfuzii cu magneziu adaptate nevoilor tale, iar tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de programare și vei fi contactat în scurt timp pentru a stabili toate detaliile procedurii. 

Quantica720° - locul în care sănătatea ta este susținută cu ajutorul metodelor alternative de tratament!

Vizualizări: 471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: