Publica Guard va lua locul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu

Consilierii Locali din Târgu Jiu au aprobat ieri în şedinţă de Consiliu Local înfiinţarea societăţii Publica Guard SRL, firmă ce va prelua poliţiştii comunitari rămaşi fără loc de muncă de la 16 august. Potrivit noului director al Publica Guard, nu toţi poliţiştii comunitari rămaşi fără serviciu vor trece în subordinea lui.

Înfiinţarea SC Publica Guard SRL a fost aprobată ieri cu unanimitate de voturi de către consilierii locali. Aceasta urmează a fi administrată de Constantin Talabă începând cu data de 16 august. Potrivit acestuia, nu toţi poliţiştii comunitari vor fi preluaţi de societate ci în urma unei aspre selecţii va vedea pe cine o să păstreze în noua organizare. “Deocamdată consiliul local a aprobat înfiinţarea unei societăţi care va prelua o parte din poliţiştii comunitari. Nu sunt în măsură să ştiu câţi voi prelua. În urma unei selecţii şi în raport de câţi oameni voi putea să preiau, voi şti exact”, a declarat Constantin Talabă. Acesta a dorit să precizeze că trecerea de la funcţie de stat la una privată nu-l sperie deloc, ba mai mult o consideră o mare realizare. SC Publica Guard SRL va păstra cam aceleaşi atribuţii pe care le are şi Poliţia Comunitară, în speţă activităţi de protecţie şi gardă.

Pentru constituirea acesteia, Consiliul Local, în calitate de asociat unic, va aloca suma de 10.000 lei, sumă ca va reprezenta aportul la capitalul social.

Noua societate înfiinţată va prelua şi contractele de pază pe care actuala Poliţie Comunitară le are cu mai multe instituţii şi societăţi comerciale, dar care ca urmare a reducerii masive de personal, nu le va mai putea onora. “Eu nu pot decât să felicit consilierii şi pe domnul primar că au luat această iniţiativă în sprijinul celor care-şi vor pierde locul de muncă. Primăria Târgu Jiu este singura din ţară la momentul acesta care a aprobat înfiinţarea unei astfel de societăţi. Desigur că va fi mult de lucru pentru această societate”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

Cele două unităţi vor funcţiona în aceeaşi clădire, doar cu conducere separată. Începând cu 16 august, în jur de 200 de poliţişti comunitari vor fi daţi afară, urmând a fi preluaţi de SC Publica Guard SRL.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: