Pui de bufniță, învățat de salvamontiști să prindă hrană vie

Un pui de bufniță este găzduit la sediul Salvamont Gorj din Târgu Jiu. A fost adus de cineva acum două luni cu o aripă ruptă, puiul fiind găsit lângă o pădure de la marginea orașului.

"Micuța pasăre a fost cuminte și sociabilă de la început, a băut apă, a mâncat și a fost adoptată imediat și cu mare drag de către salvamontiștii gorjeni. În ziua următoare, bufniței i-a fost făcut un consult de specialitate la clinica #Clinivet din Târgu Jiu, condusă dl dr. Vasile Popescu, cel care are sub observație și câinii de salvare ai Salvamont Gorj, și a fost operată imediat. Acum aripa, deși mai scurtă cu cca 2 cm, este vindecată, iar bufnița a revenit la sediul Salvamont Gorj unde i-a fost pus la dispoziție un spatiu generos, în garajul insituției, în care să își recapete forțele și aptitudinile de zbor", transmite Salvamont Gorj.

Bufnița a ales și un loc unde să stea, în structura panoului de cățărare, de unde coboară să mănânce si să cerceteze sediul.

Salvamontiștii gorjeni spera ca bufnița să își recapete toate aptitudinile de zbor, o vor pregăti să prindă hrană vie și își doresc să îi redea libertatea cât mai repede.

Vizualizări: 1,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: