Efect neașteptat al pandemiei: Animale sălbatice pe străzile orașelor

Imagini care erau de neimaginat acum câteva luni fac înconjurul lumii pe reţelele de socializare prezentând animale sălbatice care au invadat localităţile pustii şi chiar şi marile oraşe. După ce au dispărut oamenii de pe străzi, în foarte multe ţări şi teritorii natura îşi reintră în drepturi. Din Ţara Galilor, Franţa, Anglia, Thailanda, America Latină şi India, caprele, căprioarele,urşii, maimuţele  sau alte animale au invadat oraşele.

Pe măsură ce restricțiile de circulație a persoanelor se prelungesc, în multe zone urbane de pe mapamond animalele sălbatice sunt din ce în ce mai des văzute umblând nestingherite pe străzi, transmite rfi.fr.

O pumă a fost văzută (și fotografiată) în zona centrală a orașului Santiago, în Chile, iar o zibetă de deșert, care potrivit specialiștilor nu mai fusese văzută din anii 90, a fost filmată în timp ce mergea tacticos pe străzile pustii din orașul indian Kozhikode. ”Sunt de fapt habitatele lor, pe care noi oamenii le-am ocupat abuziv. Ele revin pur și simplu pe teritoriul lor”, a spus un cercetător din Chile.

Nici în Europa reapariția animalelor sălbatice nu e o raritate. Din dealurile de lângă Barcelona au coborât recent pe străzi mai mulți mistreți, iar câteva rațe sălbatice au fost filmate în timp ce se plimbau, în liniște, în imediata apropiere a teatrului Comédie Française din centrul Parisului.

Pe strazile oraşului Nara din Japonia au ieşit căprioare care trăiesc, în mod normal, într-un parc natural fondat încă din 1880, la poalele muntelui Wakakusa.  Mai multe capre sălbatice au invadat străzile pustii din Llandudno, un oraş turistic aflat într-o regiune de coastă a Ţării Galilor.

De asemenea, tot mai multe animale sălbatice - coioţi, căprioare sau vulpi - sunt văzute în aceste zile pe străzile pustii din Toronto, oraş aflat şi el în starea de urgenţă impusă de epidemia de coronavirus.

Cu oamenii baricadaţi în case, animalele sălbatice au luat în stăpânire trotuarele, străzile, aleile şi spaţiile verzi din numeroase oraşe ale lumii aşa cum până acum se putea vedea doar în filmele considerate SF, cum a fost şi „Legenda vie”. Celebrul film, care îl are ca protagonist pe Will Smith şi vorbeşte despre o pandemie, creată de un virus scăpat de sub control, care a ucis majoritatea oamenilor iar pe alţii i-a transformat în mutanţi, prezenta şi astfel de imagini cu animale sălbăticite care au ocupat practic oraşele pustii.

Galerie foto



Vizualizări: 5,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: