Puiu Diaconescu, urmărit penal în baza plângerii Mariei Moţa

De necrezut, acesta pare să fie deznodământul la care s-a ajuns acum în scandalul ce s-a produs anul trecut la Crasna, la început de campanie electorală pentru locale. Vicepreşedintele PSD Gorj s-a ales cu dosar penal după faimoasele incidente în urma cărora şefa femeilor din PDL l-a reclamat la Parchet. Puiu Diaconescu nu se dă supărat, deşi săptămâna trecută o făcea foc şi pară pe Maria Moţa.

O instanţă de judecată a Tribunalului Gorj s-a pronunţat acum în dosarul la care făcea referire Puiu Diaconescu săptămâna trecută. Acesta a ieşit atunci la atac, spunând vorbe grele despre adversara sa din PDL, anticipând parcă deznodământul de acum. Instanţa a dispus ieri începerea urmăririi penale faţă de vicepreşedintele PSD Gorj, care este consilier judeţean la al doilea mandat. Conform hotărârii publicate pe site-ul instanţei de judecată, social democratul Puiu Diaconescu, membru inclusiv în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Gorj, va fi anchetat pentru ameninţare, insultă şi calomnie. „DP nr.113 din 16.02.2009-Admite recursul. Casează sentinţa şi pe fond admite plângerea pet.Moţa Maria.desfiinţează rezoluţia nr.689/P/2008 din 14.08.2008 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci şi trimite cauza la procuror în vederea începerii urmăririi penale faţă de făptuitor Diaconescu Puiu şi Diaconescu Elena în cadrul art.193C.p. art.205C.pen.în art.206 C.pen Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 16.02.2009 la Tribunalul Gorj”, asta se menţionează în sentinţa pe care am putut-o găsi ieri pe site-ul instanţei de judecată şi despre care vom vorbi în continuare.

Totul a început de la trasul de cravată

Completul de judecători a avut de analizat un recurs înaintat de şefa organizaţiei de femei a PDL Gorj, Maria Moţa, şi ea consilier judeţean, care a contestat în instanţă o decizie a procurorilor din cadrul Parchetului Novaci de a nu începe urmărirea penală faţă de Puiu Diaconescu. Cei doi au fost implicaţi în luna mai a anului trecut, în timpul campaniei electorale, într-un incident în urma căruia Diaconescu s-a plâns că a fost tras de cravată de Moţa, democrat-liberala reclamându-l şi ea pentru că ar fi înjurat-o şi împins-o în timpul incidentelor respective. În plângerea sa, consilierul PDL menţionează şi faptul că reprezentatul PSD ar fi ameninţat-o, verbal, cu un pistol, fără să se facă însă uz de vreo armă de foc. În urma incidentului din 4 mai 2008 de la Crasna, mai mulţi lideri ai PDL Gorj s-au plâns atunci că nu le-a fost permis accesul în căminul cultural din localitate, cămin în care PSD Gorj avea un miting electoral, iar primăria comunei, condusă de un membru PSD, organizase un spectacol de muzică populară. Membrii PSD şi PDL s-au îmbrâncit şi apoi s-au acuzat reciproc de diferite fapte, după alegerile locale doar Maria Moţa depunând plângere la Parchet pentru a cere anchetarea lui Puiu Diaconescu şi a soţiei acestuia. Cât a fost el de tras de cravată, consilierul PSD nu a depus plângere, mizând probabil pe o înţelegere, o uitare sau o eventuală împăcare post-electorală.

Sentinţă acum pentru un om mort de 26 de ani

Instanţa de judecată de la Tribunalul Gorj a dispus acum „trimiterea cauzei la procuror, în vederea începerii urmăririi penale faţă de faptuitorul Diaconescu Puiu”. În consecinţă, totul se ia de la zero, numai că, de data aceasta vicepreşedintele PSD Gorj ştie de la început că este urmărit penal, procurorilor fiindu-le mai greu să îi dea o neîncepere a urmăririi penale sau o scoatere de sub urmărire în contextul actualei decizii. Maria Moţa a reclamat-o şi pe soţia consilierului PSD, Elena Diaconescu, pentru care instanţa a dispus, de asemenea, începerea urmăririi penale pentru instigare la ameninţare, insultă şi calomnie.

Vicepreşedintele PSD Gorj, Puiu Diaconescu, spune că se consideră nevinovat şi că nu îşi face nicio problemă faţă de decizia instanţei. Acesta afirmă că Elena Diaconescu nu este soţia sa, ci mama sa, moartă de 26 de ani, şi pe care crede că niciun procuror nu o va putea ancheta vreodată. „Pe soţia mea o cheamă Cecilia. Elena este mama, Dumnezeu să o ierte, că nu are nimeni cum s-o mai ancheteze. Nu voi contesta decizia instanţei pentru că nu am niciun interes. Mă ştiu nevinovat, iar dacă era să fie ceva pe penal găsea procurorul de la început, nu trebuia să se mai trimită de la instanţă. Dacă voi fi însă găsit vinovat eu e clar că trebuie să fie şi domnişoara Moţa vinovată pentru că ea m-a tras de cravată”, a menţionat Diaconescu.

Şi, dacă procurorii au o problemă care se numeşte Puiu Diaconescu, poliţiştii şi chiar magistraţii au şi ei propria problemă, numită Elena Diaconescu. Dacă cele spuse de Puiu Diaconescu în privinţa mamei sale sunt reale, e greu de explicat cum o instanţă de judecată a pronunţat o sentinţă de începere a urmăririi penale pentru o persoană decedată cu mai bine de un sfert de secol în urmă. Teoretic, în urma plîngerii depuse de Maria Moţa, poliţiştii au făcut o anchetă, au înaintat o propunere la Parchetul Novaci, iar procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Puiu Diaconescu şi soţia sa, chiar dacă o cheamă Cecilia. Niciun reprezentant al organelor pare să nu fi sesizat până acum că Elena este o persoană moartă, fiind greu de crezut că nici măcar filtrul de la Tribunal nu a „detectat” o asemenea anomalie pentru care judecătorii ar trebui trecuţi în gazeta de perete la „aşa nu”, asta spunând multe despre „temeinicia” probelor din dosar.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: