Punte şi asfalt pentru cetăţenii din Aluniş

Autorităţile locale din comuna Căpreni au finalizat o investiţie extrem de importantă pentru cetăţenii unui sat izolat de comună. Primarul localităţii, Emil Cătănoiu, a refăcut calea de acces către satul Aluniș, construind o punte peste râul Amaradia.  Cu ajutorul punții, copiii traversează râul în siguranță în drum spre școală, iar cetățenii pot ajunge mai ușor în centrul comunei. Primarul intenționează să construiască în timp un podeț care să permită și accesul autoturismelor.

Localnicii din satul Aluniș au parte de două mari investiții finalizate de autoritățile locale la începutul acestui an. Este vorba de o punte peste râul Amaradia care face legătura satului cu restul comunei, fiind și calea de acces a copiilor către școală. Puntea exista și înainte, însă pe o lungime de aproape 100 de metri, primăria reușind să diminueze acum distanța la jumătate. ”Această punte peste râul Amaradia este calea de acces către satul Aluniș. Pe aici trec cetățenii care trebuie să ajungă în comună sau copiii când vin la școală. Puntea avea o lungime de peste 100 de metri, dar am reușit să o aducem undeva la 50 de metri și prezintă o mai mare siguranță acum. Avem în plan pe viitor să construim aici un podeț care să permită și accesul autoturismelor pentru că în prezent autoturismele și utilajele trebuie să ocolească pe teritoriul comunei Stejari ca să ajungă la Aluniș”, a spus primarul Emil Cătănoiu.

 Cetăţenii, mulţumiţi de investiţie

În satul Aluniş din Căpreni mai există la ora actuală în jur de 60 de gospodării. Ca să ajungi la Aluniş cu maşina trebuie mai întâi să treci prin comuna Stejari, ceea ce înseamnă un ocol de aproape şase kilometri. Chiar dacă este izolat şi restrâns, autorităţile locale au modernizat drumul lung de aproape un kilometru cu fonduri de la bugetul local. ”Este vorba de o investiţie de aproape 400.000 de lei, bani de la bugetul local, pentru o lungime de 1,3 kilometri de asfalt. Oamenii au asfalt doar în sat, însă drumul de acces către sat este nemodernizat pentru că aparține comunei Stejari, iar autoritățile de acolo nu ar moderniza niciodată un drum prin câmp, mai ales că acesta este des tranzitat și de utilajele companiei care are lucrări în zonă. Fiindcă este sat aparținător al comunei Căpreni ne-am gândit măcar să aibă asfalt la poartă”, a spus Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Cetățenii din Aluniș spun că era o investiție necesară și așteaptă acum ca primarul să finalizeze și podețul pe care să poată trece cu mașinile. ”Ne-am bucurat foarte mult că primarul s-a ținut de cuvânt. Locuiesc în acest sat de când m-am născut și era o investiție de care chiar aveam nevoie și noi. Acum sperăm să se mai facă și podețul ăla peste Amaradia să putem trece și noi cu mașinile și ar fi perfect”, a spus un locuitor din Aluniș.

Vizualizări: 483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: