Trăiesc ca la ţară în mijlocul oraşului

Revoltă vineri într-un cartier al municipiului Târgu Jiu. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că trăiesc ca la ţară într-un municipiu reşedinţă de judeţ. Fără asfalt, fără gaze şi fără canalizare, cam aşa îşi duc zilele câteva zeci de familii din cartierul Preajba. Cetăţenii spun că au făcut demersuri peste demersuri la primărie, ani la rând, însă autorităţile ignoră doleanţele oamenilor. Primăria le cere oamenilor să aibă răbdare şi anul acesta.

Cetăţenii din strada Frăsinetului, cartierul Preajba, sunt cei mai bătuți de soartă din toată zona. Sunt singurii care nu au asfalt la poartă, dar nici gaze sau canalizare. Oamenii spun că ploaia le provoacă pagube imense şi de fiecare dată când au semnalat autorităţilor aceste aspecte au fost ignoraţi. În fiecare an, cetățenii strâng tabele cu semnături pentru introducerea utilităţilor, însă nu primesc răspunsuri. ”La mine e teroare când plouă, îmi intră apa peste tot, pe sub coteţele găinilor, peste tot. E tot un nămol. De fiecare dacă când am sesizat primăria mi-au spus să am răbdare să se facă vremea bună, sunt doi ani de atunci. Suntem singurii din tot cartierul fără asfalt. Mai vin din când în când şi ne mai aruncă o mână de criblură şi atât”, a spus Mihaela Crâng, localnic din Preajba.
Nemulţumirea localnicilor este cu atât mai mare cu cât sunt singurii din tot cartierul Preajba care nu au asfalt la poartă. Spun că, ori că trăiesc la oraş, ori că trăiesc într-o comună izolată este cam acelaşi lucru. ”Cel mai tare ne doare că nu avem nici canalizare, sunt oameni bătrâni care trebuie să se ducă în fundul curţii. Gazele la fel, sunt o necesitate, au venit o dată, au făcut măsurători şi de atunci nimic. Am făcut tot felul de memorii pe la primărie, am semnat la tabele în fiecare an şi degeaba”, a spus Iuliana Popescu, localnică.
Supărarea cetăţenilor din Preajba porneşte şi de la faptul că autorităţile şi-au dat interesul să asfalteze toate uliţele, inclusiv cărarea care duce spre Poiana Narciselor, iar ei îşi duc zilele prin nămol sau praf. ”Suntem supăraţi că ei au putut să pună asfalt pe toate uliţele, unde sunt două trei case, au pus asfalt până aproape de pădure şi pe noi ne duc cu vorba de atâta timp. Au asfaltat inclusiv drumul pe la Poiana Narciselor că au ei târg acolo, dar pe noi ne mint de ani de zile”, mai spune Marius Nespălatu.
Autorităţile locale le cer oamenilor să mai aibă răbdare pentru că strada Frăsinetului este prinsă anul acesta într-un program de modernizare. Cât privește celelalte utilităţi, primăria Târgu Jiu nu are un răspuns deocamdată. ”Cetățenii trebuie să mai aibă puţină răbdare pentru că strada Frăsinetului este cuprinsă anul acesta într-un program de asfaltare, borduri și dalare șanțuri”, a spus Lavinia Petrița, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: