Acţiune caritabilă pentru o fetiţă bolnavă din Bumbeşti Jiu

Un grup de tineri artişti şi-au unit forţele şi au organizat mai multe acţiuni caritabile pentru a ajuta o fetiţă de doar trei anişori din Gorj, cu grave probleme de sănătate. Fetiţa s-a născut cu un picior mai scurt, nu are câteva coaste şi un rinichi, necesitând o intervenţie chirurgicală. Micuța a fost programată la un consult în Franța, iar părinții au nevoie de sprijin financiar.

Patru tineri au organizat o expoziţie de desen şi pictură la Muzeul Judeţean Gorj. Acţiunea are un scop caritabil. Artiștii și-au expus lucrările în speranța că cei care vor călca pragul muzeului vor dona, atât cât pot, sume de bani pentru a o ajuta pe Ana Rut Ghinică, o fetiţă de 3 ani şi jumătate din Bumbești Jiu care are probleme de sănătate încă de la naştere. "Fetița s-a născut fără un picior, fără rinichi, fără şold, unde ar trebui să se prindă piciorul, dacă pot să zic așa, are coloana strâmbă, pentru că neavând partea aceea de șold, coloana s-a curbat. Acum ei trebuie să meargă în Franța, au trimis actele ca să facă operație acolo și trebuie să meargă la un control general. Și atunci vor stabili dacă o operează acum sau ulterior. Noi vrem să strângem prin această expoziție bănuții pentru ei să meargă în Franța și să-și poată asigura cazarea", a declarat Violeta Bîjnea, organizator și artist.

Şi tatăl fetiței are probleme de sănătate, deși nu are nici 40 de ani. Acum câțiva ani a fost supus unui transplant de rinichi. Intervenția nu a fost tocmai reușită, iar acum este nevoit să fac dializă. Tatăl susține că aceste necazuri au pornit de la o injecție făcută în spital, în perioada în care soția era însărcinată. "Este un lucru bun, să sperăm că o să iasă bine și să rezolvăm problemele fetiței. Problemele au apărut pe când soția era însărcinată în 7 luni. S-a utilizat antibiotic la spital după care a rezultat că fetița are malformație. Am fost la Timișoara și ne-au comunicat că are grave probleme de sănătate și nu se știe dacă va supraviețui. Am acceptat situația, au resuscitat-o... În ultimii ani am fost mereu la București", a spus tatăl fetiței, Sever Ghinică.

Lucrările tinerilor vor fi expuse la Muzeul Județean Gorj timp de două săptămâni. Organizatorii speră să strângă cât mai mulți bani din vânzarea lucrărilor lor, astfel încât micuța și părinții săi să poată merge în Franța la acel consult medical și ulterior pentru a efectua intervenția chirurgicală care i-ar putea schimba viața în bine. Tinerii au mai organizat o acțiune caritabilă pentru ajutorarea fetiței. Au vândut mărțișoare, însă suma strânsă, circa 100 de euro, este prea mică pentru necesitățile pe care le are familia.

Galerie foto




Vizualizări: 706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: