Puntea peste Gilort, pericol public. Autoritățile pasează responsabilitatea!

O punte peste râul Gilort bagă zâzanie între autoritățile din două comune gorjene. Puntea face legătura peste apă între localitățile Turburea și Aninoasa, dar s-a degradat, au început să cadă scânduri, iar traversarea ei a devenit acum un pericol pentru cei care o folosesc.

Cei doi edili ridică din umeri. Chiar dacă a ajutat localnicii să o construiască, în urmă cu câțiva ani, edilul din Turburea spune că este folosită în special de localnici din Aninoasa. În plus, puntea încă poate fi folosită.

Localnicii care se încumetă să traverseze puntea periculoasă, pe unele porțiuni, chiar pe sârmă spun că nu au de ales. Altfel ar trebui să facă un ocol de aproape zece kilometri. "Nu mai interesează pe nimeni. Degeaba sunt două primării atât de aproape. Nepăsarea e mare", este mesajul unui localnic. "Mai trece lumea, că n-are încotro. Decât să ocolești, mai bine treci pe aici. Mai venim după pâine în Turburea și o luăm pe puntea asta", a spus un alt localnic.

Până acum, puntea care are o lungime de 100 de metri a mai fost reparată de voluntari din Aninoasa, dar acum nici autoritățile nu par să se implice. Întrebați despre această situație, primarii celor două localități n-au spus că ar avea în plan să reabiliteze puntea șubredă. "Nu o folosesc cetățenii comunei mele", a spus primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

Nici de pe malul de la Aninoasa nu e interes mai mare. "Nu reprezintă un interes pentru comuna Aninoasa", a fost reacția edilului din Aninoasa, Ilie Petroi, la Digi24.

Galerie foto




Vizualizări: 763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: