Pustai şi Eric versus Mediaşul de suflet

Pandurii înfruntă sâmbătă Gazul din Mediaş, meci în care Pustai şi Eric vor avea strângeri de inimă. Ambii au scris istorie pentru Gaz Metan, iar acum se vor afla pentru prima oară în postura de adversari ai Mediaşului.

Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaş, sâmbătă ora 17:00, Stadion Municipal Tg-Jiu, în direct pe Digisport

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Erico (Mamele), Christou (cpt.), Momcilovic – Breeveld, Distefano – Buleică, Eric, Ciucur – Shamsin. Antrenor: Cristi Pustai

Absenţi: Anton (suspendat), Matulevicius şi Predescu (accidentaţi)

Mediaş: Buchta – Zaharia, Frăsinescu, Muth, Buzean – Todea (cpt.), Tahar – Al. Munteanu, Fl. Dan, C. Petre – Robertson. Antrenor: Cristi Dulca

Pandurii a bătut Farul în Cupă cu rezervele, iar acum titularii vor încerca o victorie şi cu Gaz Metan în campionat. Testul cu Mediaş e ultimul înaintea deplasării în Portugalia pentru duelul cu Pacos de Ferreira.

Revine garnitura întâi

Meciul cu Farul a fost câştigat la pas cu rezervele. Dintre titulari, doar Anton şi-a făcut loc în primul 11 şi asta pentru că mijlocaşul venit de la Bistriţa e suspendat sâmbătă. Locul lui Anton va fi luat fie de Distefano, fie de Cristea, în funcţie de cât de ofensiv va dori Pustai să joace. Argentinianul are un plus din acest punct de vedere faţă de fostul alba-iulian. Cei doi fundaşi centrali, Erico şi Christou au acuzat probleme medicale după meciul de la CFR şi sunt incerţi cu Gazul. Cipriotul are totuşi şanse mari să-şi revină în timp ce Erico e suspect de o leziune şi i-ar putea lăsa locul lui Mamele. Unguruşan revine după o etapă de suspendare şi după odihna de la meciul de cupă în timp ce Stanca îşi va relua cel mai probabil locul în poartă. Forma slabă a lui Nicoară îl va împinge aproape sigur pe Ciucur din nou în primul 11 mai ales după ce eroul din Europa a reuşit un assist la Cluj. Surpriza vine în atac. Matulevicius s-a accidentat cu Farul şi e indisponibil. Deşi Rubio părea înlocuitorul logic, lucrurile s-au schimbat după hattrick-ul lui Shamsin din cupă. Germano-libanezul e acum favorit la titularizare şi cu Mediaş, rezistând 90 de minute pe teren contra Farului.

Pustai vrea să bată Mediaşul

Numele lui Cristi Pustai s-a legat ani buni de cel al clubului Gaz Metan Mediaş. Actualul antrenor al pandurilor s-a născut la Mediaş şi a jucat pentru echipa din localitate timp de 8 ani, între 1987 şi 1995 pe postul de atacant. Şi ca antrenor, Pustai e legat tot de Mediaş. În 2007 a preluat Gaz Metan şi a dus echipa inclusiv în play-off-ul Europa League. Cu greu s-a despărţit tehnicianul de 48 de ani de Mediaş în iarnă. „Mi-a fost foarte greu dar am simţit momentul pentru o nouă provocare”, spunea la vremea respectivă Pustai. Decizia s-a dovedit inspirată. Antrenorul l-a înlocuit pe Grigoraş la Pandurii şi a obţinut un titlu de vicecampion şi o calificare în grupele Europa League. Sâmbătă, pentru prima oară în cariera de antrenor, Pustai îşi va înfrunta echipa de suflet. „Este o problemă personală peste care o să trec. Mi-a fost greu când am plecat de acasă. Voi fi adversar 90 de minute şi atât. Suntem profesionişti. Întâlnim o echipă care nu a pierdut de patru etape, a făcut două egaluri cu Vaslui şi Steaua şi puteau obţine mult mai multe. Este o echipă care joacă bine în deplasare, văd că şi-au revenit şi jucătorii de bandă. Ne aşteaptă un meci foarte greu”, a comentat Pustai.

169 – de meciuri a bifat Pustai pe banca Mediaşului în Liga 1, Cupa României şi Europa League cu o medie de 1,3 puncte pe meci. La Pandurii stă mult mai bine, cu 1,8 puncte / meci

„Eu zic că vom obţine victoria cu Gaz Metan Mediaş. Întotdeauna mizez pe Pustai. Am mai spus-o, echipa e lui Pustai, Pustai şi echipa sunt ai noştri.”

Marin Condescu, preşedinte CA Pandurii

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: