Putem merge în vacanță în Turcia doar cu buletinul!

Până acum turiștii români erau obligați să prezinte pașaportul la intrarea pe teritoriul Turciei. Începând de marți cetățenii românii pot merge în vacanţă doar cu buletinul după ce președintele Turciei Recep Erdogan a semnat actul oficial.

Vacanțele în Turcia vor fi mai ușor de accesat de către turiștii români. Conform agențiilor de presă din Turcia, potrivit deciziei semnate de președintele Recep Tayyip Erdogan, posesorii de cărți de identitate românești vor beneficia de scutire de vize pentru călătoriile turistice și permise de tranzit în Turcia.

Decizia prevede pentru români o durată maximă de ședere de 90 de zile în limita a 180 de zile. Aceasta a fost luată în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională, se mai arată comunicatul emis marți.

În baza documentului semnat de președintele Turciei, turiștii români nu vor mai fi obligați să prezinte la intrarea în țară, atât la punctele vamale terestre, cât și la cele de verificare din aeroport, pașaportul, ci doar cărțile de identitate.

Măsura, deși una surprinzătoare, facilitează accesul unui număr cât mai mare de turiști români pe teritoriul Turciei, în contextul în care românii au ales în ultimii ani vacanţe în Turcia.

„În conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția străinilor, s-a hotărât acordarea unei scutiri pentru cetățenii români posesori de carte de identitate pentru călătoriile turistice și permisele de tranzit cu o perioadă de ședere de cel puțin 90 de zile în cadrul zilelor IRO în Turcia. ”, se arată în documentul semnat de președintele turc Recep Erdogan.

Decizia luată în ceea ce-i privește pe turiștii români reprezintă o măsură fără precedent, menită să faciliteze accesul mult mai rapid turiștilor veniți din România în sezonul estival din acest an, chiar și pentru 90 de zile, cât este prevăzut în documentul oficial.

Vizualizări: 1,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: