Răbufnirea unui primar din Gorj: N-avem apă sau canalizare, dar îmi aloci bani pentru piste de biciclete!

N-avem apă sau canalizare, dar Guvernul ne propune să construim piste de biciclete. Este răbufnirea unui primar din Gorj, supărat că nu a putut accesa proiecte prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan, susține că altele sunt prioritățile, dar asta nu s-a aflat și la București.

Așa se face că mulți edili n-au cerut bani prin PNRR pentru că, spun ei, altele sunt problemele cu care se confruntă localitățile pe care le conduc. Au primit șansa să facă piste pentru bicicliști, dar unele comune nu au apă curentă sau canalizare și nici asfalt pe toate ulițele. Iar exemple sunt numeroase.

Primarul din Bălănești spune că nu a cerut bani pentru piste din moment ce greutățile sunt altele. “Ar trebui să se dea strict pentru ce trebuie. E un dezechilibru total. Eu nu am infrastructură, nu am apă de calitate, nu am cantitatea necesară sau sistem de canalizare, dar îmi aloci bani să fac piste de biciclete sau stații de autobuz. Haideți să fim serioși! Banii trebuie să meargă în altceva, în educație, sănătate”, a reacționat primarul Ovidiu Pungan, într-o emisiune la Radio Infinit.

Primarul a atras atenția că satele rămân tot mai goale cu fiecare săptămână și nimeni nu pare să fie îngrijorat. “Satul românesc se prăbușește pe zi ce trece. O dată pe săptămână, moare câte cineva. E foarte îmbătrânit satul românesc. Lucrurile se vor schimba. Nu o să mai funcționeze primăriile. Financiar, nu mai ești eficient când rămâi cu locuitori puțini”, a încheiat Ovidiu Pungan.

În Gorj, sunt cinci localități care au reușit să obțină bani prin PNRR să facă piste de biciclete. Unele comune însă nu au toate drumurile asfaltate, dar edilii au mărturisit că s-au mulțumit și cu aceste proiecte decât să nu ia niciun ban.

Vizualizări: 4,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: