Răcoritoare preparate simplu şi rapid acasă

Vremea caldă şi caniculară impune consumul de lichide în cantităţi mai mari decât consumăm în mod normal. Şi mai ales renunţarea la băuturile calde în favoarea celor răcoritoare.

La acest capitol al răcoritoarelor, clasica limonadă este cea mai la îndemână şi mai uşor de preparat. Dar dacă doreşti să diversifici meniul cu răcoritoare de acasă iată câteva variante simple pentru zilele toride de vară.

1.   Ice Coffee sau Frappé

Dacă nu ești dispus să renunți la cafea, dar diminețile au devenit prea caniculare pentru savuroasa cafea fierbinte, există alternative mai răcoroase. Când vine vorba de cafea rece (ice coffee), avem două variante: fie îți iei la pliculeț (special pentru ice coffee) și adaugi doar lapte, fie chiar îți prepari cafeaua, după cum urmează: îți faci un espresso lung și îl lași să se răcească, într-un pahar înalt, adaugi zahăr (opțional), adaugi laptele și, la final, cuburile de gheață. Poți să presari și scorțișoară.

2.   Smoothie

Delicioasele smoothie-uri se prepară uşor acasă. Smoothie are la bază de obicei iaurt, fie lapte sau suc de fructe integral. Este o băutură consistentă, în care poți să adaugi inclusiv fulgi de cereale și ovăz sau miere. Componenta principală, care dă și savoare și valoare nutritivă băuturii este fructul făcut piure adăugat în smoothie. Astfel, peste lapte, în blender, putem adăuga, de exemplu, caise, banane și miere.

3.   Shake

Shake-uri sunt băuturi răcoritoare ideale pe perioada verii. Se pregătesc rapid și ușor într-un blender, în maxim 10 minute, folosind fructe proaspete sau congelate, lapte și înghețată. Posibilitățile sunt extrem de numeroase: poți folosi ce fructe vrei tu, cu înghețată de ce arome ai tu poftă. Lapte cu banane și înghețată de ciocolată. Lapte, căpșuni și înghețată de frișcă. Lapte, pepene și înghețată de fistic.

4.   Mojito

Sună exotic, însă îl poți prepara și tu: pune într-un pahar puțin suc de lime, zahăr și mentă. Pisează amestecul cu un pistil, astfel încât menta să își lase aroma, fără a strivi frunzele (mai degrabă apasă ferm pe ele). Adaugă apoi apă minerală și amestecă cu o linguriță pentru a dizolva zahărul. Adaugă rom și cuburi de gheață.

5.   Fresh

Sucurile naturale, din fructe proaspete, sunt cele mai indicate vara. Tot ce trebuie să faci este să storci fructele tale preferate, cele care lasă zeamă, și să adaugi gheață.

Vizualizări: 1,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: