Rânca, asaltată de turiști

Ziua liberă de ieri a făcut ca week-end-ul să fie mai mare ca de obicei, sfârșitul de săptămână transformându-se într-un mini-concediu care i-a bucurat cel mai mult pe proprietarii de pensiuni și cabane din zona Rânca.

 Cei mai fericiți au fost însă proprietarii spațiilor de cazare, care, până acum, au cam așteptat după clienți. Oamenii au ocupat stațiunea ca în perioada sărbătorilor de iarnă, iar asta s-a văzut în privința numărului de camere rezervate. „Ne-a ajutat foarte mult faptul că e un week-end prelungit. Gradul de ocupare cred că la majoritatea cabanelor e de 100%. Oamenii au sunat încontinuu și au întrebat dacă mai sunt spații de cazare. Noi a trebuit să îi refuzăm pe mulți dintre ei. Probabil că și 30 de camere dacă mai aveam în plus la hotel nu aș fi rămas cu niciuna liberă”, a menționat Mihai Popescu, unul dintre proprietarii unui hotel din Rânca, stațiunea pregătindu-se acum pentru seria de festivaluri programate la sfârșitul acestei săptămâni și menită să atragă din nou turiștii în vârful muntelui.

 Mii de turişti

Mii de turiști au venit aici pentru câteva zile de liniște și relaxare, o așa aglomerație prin hoteluri și pensiuni nemaifiind întâlnită de la Paști. Vinerea trecută peisajul a fost unul de vis pentru cei care au ajuns pe „șoseaua dintre nori” pentru că norii chiar acoperiseră Transalpina, iar turiștii s-au oprit minute bune pe marginea drumului pentru a se bucura de spectacolul naturii.

„Peisajul de care avem parte aici e absolut superb. Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Asta și face zona să fie frumoasă pentru că mergi efectiv printre nori. Din păcate trebuie să plecăm duminică seara, pentru că mai mergem într-o altă locație, dar ne bucurăm să fim la acest sfârșit de săptămână la Rânca. Am venit cu copii și nepoții mai ales pentru peisajul de aici, de care doar auzisem, și iată că și avem parte de ceva nemaipomenit”, a spus o turistă venită din capitală. Oamenii s-au declarat încântați nu doar de peisaje, ci și de modul în care au fost primiți de proprietarii spațiilor de cazare, doar mizeria dintre construcții deranjându-i, mulți sperând că după ce nu se va mai construi se va face curat și acolo. „Cazarea e foarte bună, mâncarea de asemenea, iar peisajul de aici e de nedescris în cuvinte. Este excepțional. Noi venim de la Târgu Mureș. Ne-am mutat în Ungaria, am revenit la rudele din țară și am auzit de zona aceasta și de aceea am venit să o vizităm. E excepțională. Dacă toată Transalpina ar fi modernizată cred că aici turismul va exploda în următorii ani”, a spus turistul maghiar.

Vizualizări: 2,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: