Rânca: Minus 15 grade, zapadă de un metru și drum curat

A fost cea mai geroasă noapte din acest sezon, în județul Gorj. În Târgu Jiu, joi dimineață, s-au înregistrat minus 10 grade celsius la prima ora, iar în zona montană, temperatura a scăzut și mai mult. Termometrele au arătat minus 15 grade. 

Nu a mai nins în ultimele ore, accesul spre stațiune se face fără probleme. Drumarii au acționat pe șoseaua ce duce la Rânca, au împrăștiat material antiderapant și au pregătit drumul pentru primul val de turiști din vacanța de iarnă.

"Drumul este curat. S-a acționat, în aceste zile, pentru lărgirea carosabilului și pentru curățarea locurilor de parcare astfel încât să nu fie probleme mai ales că se anunță o perioada aglomerată la munte. Facem un nou apel către participanții la trafic să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarna, lanțurile antiderapante în portbagaj, să le poata folosi în cazul în care va fi nevoie. De asemenea, rugămintea noastră este sa nu parcheze pe marginea drumului, în zonele interzise, astfel încât sa nu fie blocat accesul autospecialelor de salvare într-o situație de urgență și nici al utilajelor pentru deszăpezire", a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. 

De sărbători, stațiunea Rânca va fi ocupata la o capacitate de peste 80%. Stratul de zăpadă ajunge și la un metru și se schiază pe toate pârtiile din stațiune.

Vizualizări: 2,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: