Rânca: Probleme vechi, promisiuni noi

Locurile de parcare insuficiente, apa sau drumurile neasfaltate sunt doar câteva dintre problemele ridicate de cabanierii din Rânca autorităților care au luat parte la comandamentul pentru pregătirea terenului în fața iernii care bate la ușă. Drumarii dau asigurări că sunt pregătiți să facă față viscolului din zona montană în timp ce proprietarii de cabane nu s-au ales decât cu promisiuni din partea autorităților.

Prefectul județului Gorj a fost cel care a convocat ședința în vârf de munte. A vrut să se asigure că fiecare instituție știe ce are de făcut când se va așterne primul strat de zăpadă în Rânca mai ales că, la munte, iarna va veni mai devreme așa cum s-au obișnuit atât turiștii, cât și cabanierii și autoritățile.

La discuții, au fost chemate și societățile care se ocupă de furnizarea energiei electrice sau apa în Baia de Fier și Novaci. „A fost o întâlnire convocată de prefect cu privire la acțiunile și măsurile care se impun a fi luate pentru desfășurarea în condiții bune a activității din Rânca în iarna 2019 – 2020. Au fost prezenți prefectul Cristinel Rujan, directorul DRDP Craiova, Bogdan Bratu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Ninel Muja, inspectorul-șef de la IPJ, șeful Salvamont, medici, pompieri, jandarmi și reprezenții firmei care face deszăpezirea pe raza drumurilor naționale din Gorj și cei care se ocupă cu furnizarea energiei electrice și reprezentanții Primăriilor Baia de Fier și Novaci”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Și cabanierii au avut posibilitatea să-și spună ofurile în fața autorităților. S-au plâns celor de la Primăriile Novaci și Baia de Fier că au probleme cu apa, că drumurile laterale de acces spre cabane sunt tot neasfaltate și locurile de parcare sunt insuficiente în raport cu numărul de turiști atrași de stațiunea Rânca.

Autoritățile le-au promis că vor ține cont de nevoile lor, dar fără să facă ceva concret. Problemele nu sunt noi pentru cele două primării, dar nici nu mai pot schimba ceva în acest an. „S-au discutat problemele care au fost în anii trecuți. Cea mai mare problemă o reprezintă în continuare locurile de parcare insuficiente. S-au pus la punct și procedurile de intervenție în cazuri extreme pentru că știm că viscolul ridică probleme în zona montană. noi suntem pregătiți 100% pentru iarna care urmează, stocurile de materiale au început să fie reîntregite. Așteptăm să intre utilajele în baza de munte, sunt pregătite. Au urmat și discuții cu o parte din cabanierii din zona Rânca care au expus problemele cu care se confruntă”, a încheiat Cristi Tudor.

Vizualizări: 1,597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: