Rânca – primul concurs de schi cu Ion Călinoiu pe… pârtieeeee!

Zeci de iubitori ai muntelui au participat la sfârşitul săptămânii trecute la o primă ediţie a unui concurs de schi organizat la Rânca. Turişti din toate colţurile ţării şi de toate vârstele au fost prezenţi aici, printre ei regăsindu-se şi şeful Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu punând mâna pe beţe pentru a le arăta celor mai tineri ca el că oricând oricine poate să practice un astfel de sport.

Căzăturile au fost extrem de multe şi de gustate de spectatorii strânşi pe margine la acest concurs, vârsta celor care au dat cu fundul de zăpadă fiind de la cinci la 50 de ani. Copii şi tineri s-au întrecut pe pârtia special amenajată în apropierea telescaunului pus în funcţiune de câteva săptămâni, staţiunea fiind din plin animată de competiţia respectivă. Turiştii nu au găsit foarte uşor locuri de parcare, dar bucuria zăpezii i-a făcut pe cei mai mulţi să uite de beleaua respectivă. Dintre cei căzuţi, un puşti de 12 ani a avut nevoie de intervenţia salvamontiştilor, care l-au transportat de pe munte până la baza pârtiei cu o targă specială. Accidentatul a dat cu obrazul de o porţiune de gheaţă şi s-a ales cu o vânătaie de toată „frumuseţea”, ceea ce nu l-a împiedicat să rămână mai departe pe pârtie.

Începătorul numărul 1

Printre cei care au profitat de vremea bună de schiat şi au învăţat cum să practice acest sport s-a numărat şi şeful Consiliului Judeţean Gorj. Dotat cu echipament roşu, Ion Călinoiu a răsuflat uşurat când a ajuns la baza pârtiei după prima coborâre de pe munte, de menţionat fiind că în spatele său s-a aflat în permanenţă la câţiva metri un salvamontist gata să intervină în caz de nevoie. „Uauuu! Am ajuns întreg, da, e bine şi pot să spun că într-adevăr această pârtie răspunde cerinţelor iubitorilor de schi care se pot forma aici şi, nu în ultimul rând, şi celor de performanţă”, a menţionat Călinoiu, dând asigurări că autorităţile judeţene vor continua demersurile pentru dezvoltarea bazei schiabile din Rânca în aşa fel încât în câţiva ani aici să se poată organiza competiţii de profil.

Pe pârtie au fost prezenţi turişti din diferite colţuri ale ţării, Istvan Szekely fiind un schior ajuns la noi tocmai din Satu Mare. „Am venit aici pentru un examen şi am aflat şi de concursul de schi. M-am înscris şi am participat cu mare plăcere, pentru a îmbina utilul cu plăcutul. Pârtia e bună, ne place şi poate şi câştigăm”, a menţionat acesta. Câştigători au fost însă toţi concurenţii, acestora fiindu-le înmânate la finalul competiţiei diplome şi premii pentru participarea la prima ediţie a acestei competiţii, organizatorii făcându-şi de pe acum planuri pentru ediţia viitoare.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: