Reţetă rapidă de cartofi la cuptor cu ceapă și brânză

Reţeta de cartofi zdrobiți la cuptor, cu ceapă verde sau uscată dar și cu brânză este una foarte rapidă. Cartofii vor fi crocanți şi delicioși în această combinaţie foarte gustoasă.

Acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură deosebită, având exteriorul crocant și miezul moale și pufos. Reţeta este una foarte simplă dar are propriile secrete. Se folosesc cartofii cu tot cu coajă, de preferat cei de vară, sau cartofi noi. Aceștia au coaja atât de subțire și fină încât nu o sesizaţi. Cartofii trebuie să fie de o greutate şi mărime cât mai apropiate posibil pentru a fi gata în același timp, lucru esențial pentru reușita preparatului. Aşterneţi în tavă o coală de hârtie de copt unsă uniform cu o peliculă fină de ulei de măsline, având rolul de a preîntâmpina lipirea cartofilor de hârtie.

Ingrediente: un  kilogram de cartofi noi, un cățel de usturoi, 10 ml. de ulei de măsline, 25 de grame de unt,  sare și piper, opțional: verdețurile preferate dacă nu folosiţi ceapă verde şi 150 de grame de brânză feta.

Se zdrobesc cartofii cu o spatulă lată, unsă cu un pic de ulei iar peste ei se aşază brânza preparată cu ceapă şi usturoi,puţin ulei şi, eventual, verdeţurile preferate, sare şi piper. Se lasă la cuptor până când cartofii devin crocanţi.

Vizualizări: 1,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: