Raportul Corpului de Control la spital, ținut ascuns și de prefect: Nu cunosc!

A trecut mai bine de o jumătate de an de la vizita inopinată a ministrului Sănătății la spitalul din Târgu Jiu, dar nici până acum raportul întocmit de controlorii trimiși în Gorj nu a fost făcut public. Nici măcar prefectul județului nu a avut până acum acces la acest document, să afle care au fost neregulile constatate de echipa de la Ministerul Sănătății în cea mai mare unitate spitalicească din Gorj.

Spitalul din Târgu Jiu a fost ținta a zeci de reclamații care au ajuns pe masa ministrului Sorina Pintea și, din acest motiv, vizitele sale neanunțate au început în Gorj. Pintea s-a declarat încă de atunci dezamăgită de ce a găsit la Târgu Jiu, a trimis în Gorj Corpul de Control și a promis să va reveni să facă publice deficiențele constatate și măsurile dispuse. „Au fost foarte multe reclamaţii în ultima perioadă, am constatat că e cazul să vin, să văd cu ochii mei anumite aspecte. Nu mi-a plăcut ce am văzut!”, a reacționat atunci Sorina Pintea.

Se întâmpla acest lucru la sfârșitul lunii martie, dar nici până la această dată nu au fost făcute publice concluziile Corpului de Control.

Nici măcar prefectul județului nu a avut acces la raport până acum. „Nu-i cunosc conținutul raportului. Spitalul Județean de Urgență este în subordinea Consiliului Județean. Voi discuta aceste aspecte cu domnul președinte al Consiliului Județean, domnul Cosmin Popescu, și voi vedea care este conținutul și ce măsuri au fost dispuse în acel raport. Ministerul care gestionează domeniul sănătății este cel mai în măsură să facă acele intervenții pentru remedierea unor aspecte de funcționare a spitalului. Prefectura nu are, în mod direct, competențe să intervină fie în actul medical, fie în buna gestionare a problemelor de sănătate publică”, a declarant prefectul Cristinel Rujan.

Marile probleme țin de igienă și respectarea circuitelor în spital.

Vizualizări: 1,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: