Concedii recalculate pentru angajații Penitenciarului Târgu Jiu. Motivul!

Angajații Penitenciarului Târgu Jiu, membri ai Sindicatului „Solidaritatea 2004”, au câștigat în instanță recalcularea indemnizaţiilor de concediu de odihnă pentru perioada 2016-2019, cu includerea sporurilor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare.

Este vorba de acele sporuri pe care Administrația Națională a Penitenciarelor a decis să le elimine pe perioada concediilor.

În plus, Penitenciarul Târgu Jiu va trebui să achite diferențe de bani, după recalculare, către mai bine de 150 de angajați, membri ai Sindicatului „Solidaritatea 2004”.

Sentința Tribunalului Gorj nu este definitivă. „Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul la recalcularea indemnizaţiilor de concediu de odihnă pentru perioada 2016-2019, cu includerea sporurilor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Obligă pârâtul la plata diferenţelor dintre indemnizaţiile de concediu de odihnă plătite şi cele cuvenite ca urmare a recalculării, pentru perioada 2016-2019, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii. Respinge acţiunea cu privire la recalcularea şi acordarea indemnizaţiei de concediu de odihnă pentru viitor. Cu drept de recurs în termen de 15 de zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Gorj”, a decis, joi, o instanță a Tribunalului Gorj.

În această primăvară, angajații de penitenciare din toată țara au ieșit în stradă, fiind nemulțumiți de neplata orelor salariale, neacordarea zilelor de concediu legal sau lipsa de personal.

Vizualizări: 1,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: