Ratangii do Pandurii!

Pandurii s-au jucat cu ocaziile în ultimul meci din grupe şi nu au reuşit decât un 0-0 cu echipa de pe ultimul loc din Portugalia, Pacos Ferreira. Gorjenii termină ultimii în grupa E cu doar 2 puncte din 6 meciuri.

Pandurii Târgu Jiu – Pacos de Ferreira 0-0 (0-0), Stadion „Cluj Arena”, spectatori 1.500

Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Christou, Mamele, Momcilovic – Erico da Silva, Breeveld – Ciucur (Paulinho, 71’), Eric, Nicoară (Cristea, 83’) – Alex dos Santos (Buleică, 57’). Antrenor: Cristi Pustai

Pacos: Degra – Tony, Valente, Ricardo, Lopes – Seri (Oliviera, 46’), Anunciacao, A. Leao – M. Jose (Bebe, 73’), Carlao (Romeu, 90’), Hurtado. Antrenor: Henrique Calisto

Cartonaşe galbene: Christou (min. 87) /Ricardo (25’), Anunciacao (29’), Tony (30’), Leao (45’ şi 89’), Degra (90+1’)

Cartonaş roşu: A. Leao (min. 89)

Arbitri: Simon Lee Evans – Philip Thomas, Gareth Jones (Ţara Galilor)

Pandurii au încheiat grupa E pe ultimul loc după ce s-au întrecut în ratări cu Pacos şi nu au reuşit decât un 0-0. Fiorentina a demonstrat de ce a fost regina grupei cu o victorie cu 2-1 în derby-ul cu Dnepr.

Dans pe patinoarul „Cluj Arena”

Fără şanse la calificare, Pandurii şi Pacos au jucat doar pentru onoare şi pentru premiul de 200.000 de euro. Joaca lor a semănat mai mult a dans pe patine pentru că gazonul de pe Cluj Arena a fost groaznic. Degeaba era dotat cu instalaţie de încălzire. Nu a fost niciodată pornit până ieri iar numai de ochii celor de la UEFA a fost pus în funcţiune pentru scurt timp. Insuficient însă pentru că frigul a transformat peticea de gazon într-un pationar pe care jucătorii s-au chinuit să-şi menţină echilibrul. Asta a dus la câteva faze hilare cu jucătorii străiduindu-se din greu să nu alunece. Pandurii au părut totuşi că şi-au ales mai bine crampoanele pentru că au fost mai activi din start.

Nicoară, regele rateurilor

În dorinţa de a-şi lua la revedere de la aventura europeană cu fruntea sus, pandurii i-au atacat din start pe codaşii din Portugalia. Din păcate nu au avut şi un atacant de calitate. Numai cu dos Santos apt dintre cele 5 vârfuri, gorjenii s-au întrecut într-o sarabandă de ratări. Eroul negativ aflat mai mereu în prim plan a fost Nicoară. Mijlocaşul adus de la CFR Cluj a ţinut parcă neapărat să nu nimerească poarta din toate poziţiile. Cea mai mare ratare, un şut alături din numai 7 metri singur cu portarul! Erico, titularizat surprinzător la închidere şi Breeveld au irosit şi ei câte o şansă imensă într-o repriză blestemată pentru gorjeni. Pentru ca tacâmul să fie complet, lovitura de cap a lui dos Santos a fost parată de Degra iar şutul unui alt brazilian, Erico, a ocolit de puţin poarta. Portughezii puteau şi ei marca împotriva cursului jocului, dar Carlao a fost neinspirat în două faze periculoase.

Final european trist

Pandurii au început mai tare şi repriza a doua iar Pustai a renunţat rapid la ineficientul dos Santos. A mizat pe aripa Buleică, dar jocul s-a înclinat spre poarta lui Stanca. Gorjenii au părut că termină benzina brusc iar Pacos a început să se joace cu ocaziile. Tot de la Carlao a venit pericolul, dar Stanca nu s-a lăsat bătut. Apoi Hurtado a încercat să-l păcălească pe portarul gorjean, dar nu a nimerit ţinta. Eric, de obicei magicianul pandurilor, părea mai preocupat să se certe cu arbitrul galez decât să joace. Brazilianul s-a trezit însă spre final. Mai întâi l-a întins serios pe Degra cu un şut la colţul lung pentru ca apoi să-l servească ideal pe Nicoară. Acesta din urmă a rămas singur cu portarul, dar în stilul obişnuit şi-a bătut joc de încă o super ocazie trimiţând penibil cu dreptul în Degra. Pandurii au forţat mai mult victoria şi au avut şi un om în plus în prelungiri după eliminarea fostului ceferist Andre Leao. Meciul s-a încheiat cu o nouă ratare uriaşă a pandurilor semnată de Eric. Lovitura liberă a brazilianului a trecut agonizant pe lângă vinclul lui Degra iar gorjenii au încheiat fără victorie aventura din grupe. Un final trist, dar venit la capătul unui parcurs cu mult peste aşteptări al trupei lui Pustai. Pandurii speră să revină în Europa League şi la anul şi promit că vor face mai multe puncte atunci.

17 – şuturi au tras spre poartă aseară pandurii faţă de 11 ale celor de la Pacos. Pe poartă însă raportul a fost egal, 5-5   

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: