Rău-platnicii la apă, iertaţi de Aparegio până după Paşte

Circa 5 milioane de lei este suma la care se ridică debitele asociaţiilor de proprietari faţă de furnizorul regional de apă, societatea Aparegio. Dacă iarna aceasta societatea nu a sistat apa pentru a evita spargerea conductelor, acum, odată cu încălzirea vremii, va trece la debranşări. Conducerea unităţii spune că va iniţia astfel de demersuri după sărbătorile pascale.

Locatarii blocurilor de locuinţe din Târgu Jiu care înregistrează restanţe la facturile de apă şi canal au mai fost păsuiţi încă o dată de reprezentanţii Aparegio, astfel încât să-şi poată achita facturile. După sărbătorile de Paşti instalatorii societăţii vor trece la debranşări. Sunt câteva asociaţii, mai mari ce e drept, care mai mereu sunt în urmă cu plăţile facturilor. „Ne propusesem să recuperăm din creanţele neîncasate la sfârşitul anului 2014. Încercăm cu vorba bună, prin oamenii noştri care ajută asociaţiile să-şi recupereze creanţele de la fiecare locatar în parte, dar lucrurile nu merg aşa cum ne dorim. Sunt în continuare asociaţii cu valori extrem de mari de la care nu reuşim să încasăm, cum este asociaţia 133, asociaţia 131, care au valori peste 100.000 lei. Asociaţia 39, este o listă întreagă cu cei care sunt rău-platnici, cu facturi neplătite de 7-8 luni. Numai în Târgu Jiu creanţele neîncasate sunt de ordinul a 5 milioane lei, o sumă importantă, care se facturează în aproximativ 5 luni pe întreg teritoriul municipiului Târgu Jiu”, a declarat Tiberiu Albu, directorul comercial al societăţii Aparegio.

Reprezentanţii Aparegio mai spun că vor încerca să îi protejeze pe cei care plătesc faţă de cei care nu-şi achită restanţele printr-o acţiune de contorizare individuală. „O să începem o acţiune de contorizare individuală acolo unde se poate pentru asociaţiile de proprietari, astfel încât să izolăm pe cei care sunt rău-platinici în cadrul unei asociaţii, dar în acelaşi timp vom trece şi la debranşările scărilor care au datorii extrem de mari. Sunt zone în care datoriile unei scări ajung până la 20.000 lei, ceea ce este inadmisibil pentru 20 de apartamente, care nu şi-au plătit de ani de zile datoria”, a mai spus Tiberiu Albu.

De altfel, Aparegio a făcut şi demersuri în instanţă pentru recuperarea datoriilor de la asociaţiile de proprietari.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: